PUNTHOOFT
Oosterse Champignon SoepIntro
In het oosten hebben ze prachtige paddestoelen. De meesten hebben we hier niet, of zijn moeilijk verkrijgbaar. Om toch iets van deze soep hier te krijgen een aangepast recept op basis van champignons.
Oosterse Champignon SoepIngrediënten
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 1 bakje champignons
- 200 gram mihoen
- 1 paprika
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 liter water
- 1 pot bouillon met kippenvlees (1/2 liter)
- 2 eetlepels ïndische kruiden
Oosterse Champignon SoepRecept
- Pepers schoonmaken, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden
- Knoflook pellen en snipperen
- Champignons schoon borstelen en in plakjes snijden
- Paprika schoonmaken en in repen snijden
- De olie verhitten
- Knoflook en peper aanbakken
- Nu de champignons en paksoi toevoegen en even meebakken
- De bouillon, water en kruiden toevoegen en alles aan de kook brengen
- Mihoen in kleine stukken breken en 3 minuten in hete soep laten garen
- Opdienen in soepkommen
Naar smaak kun je natuurlijk 2 of meer pepers toevoegen.