PUNTHOOFT
Spaghetti gehakt ovenschotelIntro
Een Griekse ovenschotel met gehakt en spaghetti. De toplaag moet zijn afgekoeld voordat deze gebruikt kan worden, dus daarmee beginnen!
Spaghetti gehakt ovenschotelIngrediënten
- 500 gr gehakt
- 500 ml spaghettisaus
- 1 teen knoflook
- 3 eiwitten
Voor de saus:
- 100 gram boter
- 75 gram bloem
- 75 ml melk
- 3 eierdooiers
- Kopje geraspe kaas
- Kwart kopje paneermeel
Spaghetti gehakt ovenschotelRecept
De toplaag
- Boter smelten in een pan
- Dan direct op laag vuur de bloem erdoor roeren en 4 minuten bruin laten worden
- Melk al roerend toevoegen
- Zacht laten koken totdat het geheel dik is
- Eidooiers en de kaas erdoor roeren
- Af laten koelen voor verder te gebruiken
De schotel
- Oven voorverwarmen
- Kook de spaghetti
- Bak het gehakt rul, totdat al het vocht verdampt is
- Spaghettisaus en knoflook toevoegen
- 10 minuten laten sudderen
- Giet de spaghetti af als deze beetgaar is
- Ovenschaal in boteren
- Het gehakt met saus onderin de ovenschaal scheppen
- Hier bovenop de afgegoten spaghetti leggen
- De koude toplaag hierover gieten en zorgen door glad te strijken dat de saus het geheel bedekt
- Bestrooien met paneermeel
- Halfuur in de oven op 180 graden totdat de kaas gesmolten is en de toplaag een hard korstje heeft