Spaghetti gehakt ovenschotelIntro

Een Griekse ovenschotel met gehakt en spaghetti. De toplaag moet zijn afgekoeld voordat deze gebruikt kan worden, dus daarmee beginnen!



Spaghetti gehakt ovenschotelIngrediënten
  • 500 gr gehakt
  • 500 ml spaghettisaus
  • 1 teen knoflook
  • 3 eiwitten

Voor de saus:

  • 100 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 75 ml melk
  • 3 eierdooiers
  • Kopje geraspe kaas
  • Kwart kopje paneermeel


Spaghetti gehakt ovenschotelRecept

De toplaag

  • Boter smelten in een pan
  • Dan direct op laag vuur de bloem erdoor roeren en 4 minuten bruin laten worden
  • Melk al roerend toevoegen
  • Zacht laten koken totdat het geheel dik is
  • Eidooiers en de kaas erdoor roeren
  • Af laten koelen voor verder te gebruiken

De schotel

  • Oven voorverwarmen
  • Kook de spaghetti
  • Bak het gehakt rul, totdat al het vocht verdampt is
  • Spaghettisaus en knoflook toevoegen
  • 10 minuten laten sudderen
  • Giet de spaghetti af als deze beetgaar is
  • Ovenschaal in boteren
  • Het gehakt met saus onderin de ovenschaal scheppen
  • Hier bovenop de afgegoten spaghetti leggen
  • De koude toplaag hierover gieten en zorgen door glad te strijken dat de saus het geheel bedekt
  • Bestrooien met paneermeel
  • Halfuur in de oven op 180 graden totdat de kaas gesmolten is en de toplaag een hard korstje heeft


Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.