Indonische speklapjesIntro

Dit was het eerste gerecht dat ik zag waarbij speklappen worden gestoofd. Te lekker om niet te proberen.



Indonische speklapjesIngrediënten
  • 4 speklappen
  • 1 ui
  • 1 theelepel sambal roetjak
  • 2 tenen knoflook
  • 4 tomaten
  • 50 milliliter zoete ketjap
  • Zout en peper
  • Olie


Indonische speklapjesRecept
  • Snipper de ui
  • Snij de tomaat in kleine stukjes
  • Verwarm de olie in een pan
  • Bestrooi de lappen met peper en zout
  • Bak het vlees om-en-om voor 5 minuten aan
  • Dan het vlees uit de pan en de uien en knoflook erin
  • Als de uien glazig zijn kan de tomaat, sambal en ketjap erbij
  • Voeg dan 2derde van de ketjap toe
  • Breng dit alles aan de kook
  • En laat dan een half uur doorpruttelen met de deksel erop (!)
  • Dan kan de deksel eraf en laat het 5 minuten wat inkoken


Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.