PUNTHOOFT
Indonische speklapjesIntro
Dit was het eerste gerecht dat ik zag waarbij speklappen worden gestoofd. Te lekker om niet te proberen.
Indonische speklapjesIngrediënten
- 4 speklappen
- 1 ui
- 1 theelepel sambal roetjak
- 2 tenen knoflook
- 4 tomaten
- 50 milliliter zoete ketjap
- Zout en peper
- Olie
Indonische speklapjesRecept
- Snipper de ui
- Snij de tomaat in kleine stukjes
- Verwarm de olie in een pan
- Bestrooi de lappen met peper en zout
- Bak het vlees om-en-om voor 5 minuten aan
- Dan het vlees uit de pan en de uien en knoflook erin
- Als de uien glazig zijn kan de tomaat, sambal en ketjap erbij
- Voeg dan 2derde van de ketjap toe
- Breng dit alles aan de kook
- En laat dan een half uur doorpruttelen met de deksel erop (!)
- Dan kan de deksel eraf en laat het 5 minuten wat inkoken