StifadoIntro

Stifado is een Griekse stoofschotel met als basis een tomaat.



StifadoIngrediënten
  • 1 kilogram stoofvlees
  • 3 uien
  • 2 lenteuitjes
  • 1 rode paprika
  • 3 tenen knoflook
  • 400 ml runderbouillon
  • 500 ml gepelde tomaten
  • 150 ml rode wijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels sambal
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel suiker
  • snufje peper en zout
  • bakolie


StifadoRecept
  • Snipper de ui
  • Pureer de knoflook
  • Snij de lenteuitjes in stukjes van 1 centimeter lang
  • Snij de paprika in kleine blokjes ook van 1 centimeter
  • Snij het vlees in dobbelsteentjes
  • Verwarm de olie
  • Bak de uien een snel aan tot deze glazig worden
  • Haal dan uit de pan
  • Nu kan het vlees in de pan, bestrooi met zout en peper
  • Bak nu het vlees tot het rondom grijs is
  • Nu kan de ui, knoflook en lenteui erbij
  • Voeg dan alle andere ingredienten toe
  • Laat op een laag vuur pruttelen, totdat het vlees uit elkaar valt
  • Proef en voeg indien nodig nog zout en peper toe


StifadoToevoegingen

In het originele recept dat ik gebruikte zit geen paprika, geen lenteui en geen sambal. Ik vind het recept met deze toevoegingen lekkerder. Net een beetje meer pit. Wil je dit niet, dan kun je deze 3 onderdelen gewoon weglaten.



Copyright 2020 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.