PUNTHOOFT
Surinaamse NasiIntro
De Surinaamse keuken heeft veel elementen die we normaal gesproken herkennen van onze Chinees. Dus elementen uit Indonesie. Ook deze nasi gaat verdraaid dicht in die richting. Het is er echter niet minder lekker om!
Surinaamse NasiIngrediënten
- 500 gram kipfilet
- 200 gram rijst
- ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gember (of 3 plakjes verse)
- 2 bouilonblokjes
- 5 eetlepels ketjap
- Peper
Surinaamse NasiRecept
- Water opzetten voor de rijst
- Als het water kookt de rijst toevoegen (afhankelijk van het soort rijst 8 tot 15 minuten laten koken, zie verpakking)
- Rijst afgieten en even laten staan
- Snij ondertussen de kipfilet in blokjes
- Pureer de knoflook
- Snipper de ui
- Voeg sambal toe aan de knoflook en roer goed door elkaar
- Zet olie op in de wok
- Bak op een middelhoogvuur de kip en de ui
- Als die gaar is (nooit rode kip eten!) het vuur omlaag
- Nu kan de knoflooksambal erbij
- En een minuutje later ook de ketjap
- Als de ketjap is opgenomen door de kip de rijst toevoegen en goed doorroeren
- Eventueel kun je nu het mengsel nog even opwarmen (als de rijst al is afgekoeld).