PUNTHOOFT
Tajine CouscousIntro
Koken met de Tajine is erg gemakkelijk. Je moet eigenlijk maar aan 2 dingen denken
- Kip en vlees kun je beter voorbakken
- Neem de tijd
Hieronder een eigen interpretatie van een Marokkaans recept voor de tajine.
Tajine CouscousIngrediënten
- 2 kipfilets
- 1 ui
- 1 prei
- 400 gram sperziebonen
- handvol snack tomaatjes
- 50 gram rozijnen
- 100 gram couscous
- 1 bouillon blokje
- 1 theelepel kerriekruiden
- Olie
- Peper en zout
Tajine CouscousRecept
- Snij de ui en prei in kleine stukjes
- Sperziebonen schoonmaken
- Rozijnen laten wellen
- Snij de kip in kleine blokjes (halve tot hele centimeter)
- Bak in een koekenpan tot de kip voldoende gaar is, dat is zodat het vlees overal rondom wit is. Dat is voldoende. Het zijn kleine stukjes de rest zal garen in de Tajine.
- De kip kan alvast in de Tajine.
- Eventueel kun je nu (in de nog warme koekenpan) een halve gesnipperde ui licht aanfruiten.
- Kook een kopje water
- Doe het bouillon blokje in een kopje en giet af met kokend water
- Roer tot het blokje is opgelost
- De bouillon kan in de tajine
- Voeg nu de resterende groenten en kruiden toe. En spreid deze uit in de pan
- Water toevoegen tot 1 centimeter onder de rand. Alle groenten/kip liggen nu grotendeels onder water
- Strooi hierover de rauwe couscous uit en roer ligt
- Nu kan de deksel erop
- Ik breng dan de tajine aan de kook met een hoger gasvlam, zodra deze kookt terugzetten naar laag.
- Na een uur is het gerecht gereed. Dit kun je controleren door de sperziebonen te proeven, deze moeten het langst.
Tajine op tafel. Iedereen kleine gebaksbordjes en heerlijk vissen uit de pan. Smakelijk!