Hollandse TajineIntro

Koken met de Tajine is erg gemakkelijk. Hieronder een recept met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. Met de kruiden kun je spelen naargelang je smaak. Een theelepel sambal doet ook wonderen. Dus een Hollands recept voor een Marokkaanse bereidingswijze.



Hollandse TajineIngrediënten
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 4 tomaten
  • 4 grote aardappelen
  • 100 gram gebakken spekjes
  • 12 stuks olijven
  • 1 bouillon blokje
  • 1 theelepel peterselie kruiden
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Olie
  • Voldoende peper en zout


Hollandse TajineRecept
  • Snij de ui, prei en tomaat in kleine stukjes
  • Laat de olijven uitlekken
  • Aardappels schoonmaken en in kleine dobbelsteentjes snijden. Ik laat er de schil omheen zitten.
  • Snij de kip in kleine blokjes (halve tot hele centimeter)
  • Bak in een koekenpan tot de kip voldoende gaar is, dat is zodat het vlees overal rondom wit is. Dat is voldoende. Het zijn kleine stukjes de rest zal garen in de Tajine.
  • De kip kan alvast in de Tajine.
  • Eventueel kun je nu (in de nog warme koekenpan) een halve gesnipperde ui licht aanfruiten.
  • Kook een kopje water
  • Doe het bouillon blokje in een kopje en giet af met kokend water
  • Roer tot het blokje is opgelost
  • De bouillon kan in de tajine
  • Voeg nu de resterende ingrediënten toe. En roer deze door elkaar.
  • Water toevoegen tot 1 centimeter onder de rand. Alle groenten/kip liggen nu grotendeels onder water
  • Nu kan de deksel erop
  • Ik breng dan de tajine aan de kook met een hoger gasvlam, zodra deze kookt terugzetten naar laag.
  • Na een uur is het gerecht gereed. Dit kun je controleren door de aardappels te proeven, deze moeten het langst. Ze moeten netjes van je vork glijden.

Tajine op tafel. Iedereen kleine gebaksbordjes en heerlijk vissen uit de pan. Smakelijk!



Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.