PUNTHOOFT
Indonesische tomatensambalIntro
In 2018 waren we in Hong Kong. Bij een gerecht varkensvlees met groene pepers en vis met rode pepers liepen de tranen bij oudste en mij over de wangen. Ietwat te pikant. Enkele van onze huisgenootjes houden niet zo van pittig eten. Daarom deze tomatensambal. Rijk van smaak en een ietsje pietsje spicy.
Indonesische tomatensambalIngrediënten
- 5 tomaten
- 2 ui
- 5 tenen knoflook
- 1 eetlepel sambal
- 1 theelepel djante
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
Indonesische tomatensambalRecept
- Was en snij de tomaat
- Snipper ui
- Pureer de knoflook
- Dan alles bij elkaar in de Magic Bullet
- Verwarm wat olie in een platte koekenpan
- De pasta kan er dan in
- Breng onder roeren aan de kook
- Laat onder continue roeren nog 10 miten pruttelen
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur
- Giet over in een schone pot en bewaar in de koelkast