PUNTHOOFT
Uiensoep met appelIntro
In dit recept ga ik compleet tegen mijn eigen natuur in. Franse uiensoep is natuurlijk een van de lekkerste gerechten die er is. Dikke uiensoep met bovenop een halve boterham met kaas en mosterd. De gesmolten kaas zorgt voor de lange slierten als je zit te eten.
In dit recept gaan we dat niet doen, geen kaas en geen brood, maar daarvoor in de plaats appel.
Dit recept is voor ongeveer 6 soepkommen.
Uiensoep met appelIngrediënten
- 2 harde zure appels (Elstart bijvoorbeeld)
- 4 grote uien
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels meel
- 2 Bouillonblokjes
- 700 ml water
- +/- 6 eetlepels koksroom
- Peter en zout
- Bakolie
Uiensoep met appelRecept
- Verwarm een kopje water en los hierin de bouillonblokjes op
- 2 uien versnipperen
- 2 uien grof snijden in reepjes
- Pureer de knoflook
- Appels ook in snippers snijden
- Verwarm in een pan een bodem olie
- Bak hierin (alle) uien in een keer glazig
- Voeg dan de knoflook toe, en roer nog 30 seconden om
- Voeg nu het meel toe en bak dit 1 minuut mee, onder continue omroeren
- Voeg dan in een keer het water, de bouillon en de halve hoeveelheid appels toe
- Laat dit een kwartiertje doorpruttelen
- Verdeel de soep over de kommen
- Duppel in het midden in iedere kom een eetlepel koksroom
- Strooi hier bovenop de resterende appelstukjes