PUNTHOOFT
Uientaart met spekIntro
Een lekker voedzame uientaart met stukjes spek
Uientaart met spekIngrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 kilogram uien
- 150 gram spekreepjes
- 250 ml room
- 4 eieren
- 100 gram raspkaas
- harde boter
Uientaart met spekRecept
- Laat allereerst het bladerdeeg ontdooien
- Snij de spek in reepjes
- Pel de uien
- Snij deze in reepjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verhit een klontje boter in een pan
- Bak de uien totdat deze glazig zijn
- Zet de uien apart
- Bak dan het spek totdat die gaar is
- Voeg de uien toe en laat even rusten
- Vet een bakvorm in met de boter
- Bekleed deze met bladerdeeg
- Prik op de bodem gaatjes in het deeg
- Strooi de helft van de kaas over de bodem
- Schenk hierover de uien/spek mengsel
- Klopt de room met de eieren
- Voeg wat peper en zout toe
- Schenk dit voorzichtig boven over de uien
- Strooi hierover de resterende kaas
- Bak in 30 minuten in de oven goudbruin