PUNTHOOFT
Vlees-ei ovenschotelIntro
Dit gerecht is met veel vleessoorten te eten. Kleine gehakt balletjes op z'n Mexicaans. Met gyros of shoarma is het lekker. Of natuurlijk met gebakken kip.
Hier is gekozen voor bleekselderij als groente erbij. Je kunt natuurlijk ook ui of paprika nemen.

Vlees-ei ovenschotelIngrediënten
- 1 stronk bleekselderij
- 300 gram vlees
- 800 gram bonen (verschillende kidney-, witte- bruine bonen)
- Klein blikje maïskorrels
- Blikje tomatenpuree
- 4 eieren
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 200 gram geraspte kaas
Vlees-ei ovenschotelRecept
Het uitvoeren gaat redelijk snel. Daarna even wachten terwijl de smaken zich ontwikkelen in de oven.
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Rasp de bleekselderij en snij in dunne plakjes
- Verhit olie in hapjespan
- Bak het vlees op een hoog vuur.
- Dim het vuur na 3 minuten en voeg dan het paprikapoeder en selderij toe, roer goed door elkaar
- Voeg weer 5 minuten later de bonen en maïs toe
- Roer met 50 ml water de tomatenpuree los en voeg toe
- Laat kort mee pruttelen, schep dan alles over in een ingevette overschaal.
- Maak 4 kuiltjes in de massa.
- Breek in de kuiltjes de eieren
- Bestrooi met zout en peper en dek af met de kaas
- Bak kwartiertje in de oven.