KnooppuntenIntro

Vroeger ging je fietsen met een kaart en wellicht een kompas. Tegenwoordig gaat dit eenvoudiger. Men heeft een fietsknooppuntennetwerk aangelegd.

Op de kaart heeft men punten geprikt en ieder een nummer gegeven. Dit zijn vaak de kruizingen waarop fietspaden samenkomen. Dat is een fietsknooppunt. Om van het ene naar het andere punt te komen staan er overal handige bordjes. Het maakt hierbij niet uit of je de ene kant op gaat, of de andere kant, beide richtingen staan duidelijk aangegeven.

Je fietst dus van knooppunt naar knooppunt. Als je een rondje fietst kan het dus zijn dat je van 14 naar 15 fietst, dan naar 40, dan naar 60 en dan terug naar 14. De nummers staan dus meestal niet op logische volgorde. Je bepaald immers zelf welke weg je neemt!

Het ander grote voordeel hiervan is dat men altijd zal proberen om fietsen over drukken en gevaarlijke wegen te voorkomen.

Je kunt zelf je route samenstellen. Er zijn hiervoor legio apps en websites. Op deze site heb ik een aantal routes verzameld.Bier menu

Fietsen
Routes
Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.