MakenIntro

Zelf een fietsknooppunten route maken is niet heel lastig. Volg onderstaande stappen en maak zelf eenvoudig je route.

Allereerst moet je gaan denken hoe lang je ilt gaan fietsen. Als ik zeg 40 kilometer dan klinkt dat wellicht al heel ver. Wij zijn fietsers die geregeld even stoppen voor een kopje koffie, lunch, ijsje of een drankje. Als je dat op een route van 40 kilometer 2 keer doet (een keer koffie en een keer voor lunch) Dan breek je de route eigenlijk automatisch al op in 3 delen, van ieder pakweg 13/14 kilometer. Op een niet-electrische fiets is dat een uurtje rijden. Op een electrische fiets een kleine 50 minuten. Je fietst die dag dan dus 3 blokken van een uurtje. Dat is natuurlijk goed te doen.

Wil je wat verder, ik ga even uit van een elektrische fiets, dan kom je met 2 pauzes al gemakkelijk aan 3 blokken van 20-25 kilometer. Dus 60 tot 75 kilometer. Op een gewone fiets is dat een fikse afstand.

Enkele tips:

  • Er zijn veel websites waarop je de route zelf kan maken. Kijk hier naar gebieden met veel groen. Dit zijn meestal natuurlijke gebieden. Rivieren en zee zijn aangegeven met blauwe en zorgen ook voor mooie landaschappen.
  • Zorg dat je route niet alleen door natuur gaat. Zorg dat je een dorp/stadje aandoet waar wat horeca zit.
  • Kijk goed naar het beginpunt van je route en zoek dan op Google maps een parkeerplaats waar je je auto kunt parkeren. Vaak liggen knoopppunten midden in bossen en is er lokaal parkeren niet mogelijk. Noteer het adres voor in je TomTom.
  • Ondanks dat men goed onderhoud van het netwerk doet, vallen er soms bordjes weg. Rechtdoor geeft men niet altijd aan, afslagen uiteraard wel. Blijf nadenken en kijk hoe ver de knooppunten uit elkaar liggen, dan krijg je in de gaten dat je een bordje hebt gemist.
  • Op de meeste grote knooppunten staan kaarten om je te helpen. Of laad een app op je phone om te zien of je op de juiste weg bent.
  • Houd er rekening mee dat je de eerste paar keer, zadelpijn zult hebben als je lange routes gaat rijden. Hetzelfde voor de eerste ritten na een winter binnenzitten.


Bier menu

Fietsen
Routes
Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.