PretparkAnton Schwarzkopf

Een van de belangrijkste en beste ontwerpers van achtbanen was zonder twijfel Anton Schwarzkopf. Met afstand de beste achtbaan ontwerper in Europa, doch ook in Amerika hoog aangeslagen voor zijn kunststukjes. "Herr Achterbahn" zoals hij vaak werd genoemd was een ontwerper van de oude slag, die met pen, papier, rekenliniaal (later rekenmachine) de meest wonderbaarlijke creaties kon maken. Zowel voor vaste montage als versies die in het kermis circuit meegaan. Dit laatste zelfs met versies met 5 loopings!

Zijn achtbanen zijn een lust voor het oog. Delicate bouwwerken die er uitzien Alsof ze hun eigen gewicht niet eens kunnen dragen. Toch zijn het echte intensieve banen. Met de als boegbeeld de looper de Mindbender in West Edmonton Mall in Edmonton, Canada. Hierin zitten 3 loopings. Recordhouder als de baan met de meeste G's.

De Revolution in Six Flags Magic Mountain, de baan met de eerste volledige 360 graden loop. Beroemd geworden door de film "Rollercoaster". Of de Mindbender in Six Flags over Georgia, de eerste tripplelooper ter wereld. Hoewel die titel vaak wordt bediscussieerd.

Maar ook de grote collectie Looping stars, Jet stars en Shuttle Loops. Vaak al jaren oud, maar nog steeds de absolute publiekstrekkers van de parken doen de concurrentie het zwijgen toe. In 2001 is Anton overleden.PretparkAnton's Favoriet

Zijn persoonlijke favoriet was de Lisebergbahn in Lisebergpak in Zweden. Een stalen achtbaan zonder loopings, die op en rond een heuvel ligt. Het natuurlijke terrein wordt op alle momenten gevolgd, waardoor een snelle prezierige maar ook verrassende rit ontstond. Deze baan is nog steeds open (anno 2017) en is een geweldige baan om in te rijden.PretparkBekende Schwarzkopf banen

Bekende achtbanen van Anton zijn onder meer:

  • Revolution in Six Flags Magic Mountain in Californië
  • Scorpion in Bush Gardens Tampa
  • Sooperdooperlooper in Hersheypark, Hershey, Pennsylvania
  • Montezooma's Revenge in Knott's in Californië
  • De oude Looping Star in Bobbejaanland, België, nu afgebroken
  • Turbine en Tornado in Six Flags België, België, de Turbine staat er nog half overdekt.
  • Grand Canyon Bahn in Phantasialand, Duitsland, helaas afgebrand
  • Looping Star in Slagharen, Nederland, de eerste looper van Nederland, inmiddels afgebroken.
  • Mindbender in Six Flags over Georgia


Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.