PretparkBig Thunder Mountain Railroad

In de Big Thunder achtbanen maak je een rit in een op hol geslagen mijntreintje.

Doordat de banen zijn aangelegd met behulp van veel kunstmatige rotsen en attributen met een Wild West thema is er een goede sfeer te maken. De achtbanen behoren dan ook tot de mooiste gethematiseerde attracties in de Disney parken.

De ritten zijn in alle parken geheel anders. In Parijs ligt een deel van de rit op een eiland, wat aan de ene kant een erg mooi gezicht is, en aan de andere kant wat afdoet aan het idee door de woestijnen van het wilde westen te rijden.

De rode rotsen zijn geïnspireerd op Bryce Canyon National Park in de USA. In Europa kennen de meesten deze rotsen uit de Wild West films en de Roadrunner cartoons.

De Rit

De ritten kenmerken zich door meerdere liftheuvels. De attracties hoeven dan ook niet echt heel hoog te zijn. De ritten bevatten veel bochten en plotselinge 'dips'. Altijd een goed gil-moment. En natuurlijk de splash, met spuitende fonteinen, over de ingestorte brug. Tijdens de rit kom je door onderaardse grotten en maak je een aardbeving mee. Geen van deze banen bevatten inverties.

Pretpark

  • 1979 Disneyland, Anaheim
  • 1980 Magic Kingdom, Orlando
  • 1992 Disneyland Paris
  • 1987 Disneyland Tokio

Pretpark

Vreemd verschil is dat de 2 banen in de USA het woord "Railroad" in de naam hebben. De versies in Parijs en Tokio hebben dit toevoegsel niet. Die heten gewoon Big Thunder Mountain.

Pretpark

De banen hebben in de regel 3 lift heuvels, waarvan 2 binnen, waarvan met de aardbeving effecten. De versie in Parijs bevat een extra vierde liftheuvel, dit is de lange waaruit je ondergronds weer boven komt. Op de banen in Anaheim en Orlando bereik je een snelheid van 48,3cm. Die in Parijs is met 48.9kmh ietsje sneller. De duur van de rit is bij alle banen tussen 3:21minuut (kortste in WDW) tot de langste in Parijs (3:56minuut)

Pretpark

Alle stations zijn gebouwd als verlaten mijnwerkers dorpjes. Overal liggen attributen die hieraan doen denken. Vaak zijn er ook kleine stukjes track geplaatst met mijnkarretjes.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.