PretparkDisneyland

Het begin van Walts droom. Gebouwd in 1955. Dit is het voorbeeld voor de andere Disney parken in de wereld. Veel attracties en technologie die nu heel normaal zijn in de rest van de wereld zijn hier uitgevonden. Veel attracties die hier staan zijn niet de hoogste, snelste of ruigste maar ze zijn vaak wel de eerste in hun soort.

Doordat het park ook deels is gegroeid voelt het minder opgezet aan als de andere parken. De sfeer die er hangt is dan ook veel echter. Wat ons betreft echt het park met de fijnste sfeer.

De park is verdeeld in 8 gethematiseerde landen, die min of meer ook in de andere parken zijn terug te vinden.PretparkOverzicht van de landen

Main Street, U.S.A.

Hier kom je het park binnen. Loop door een straat rond de eeuwwisseling in 1900. Er rijdt een paardentram rond. De huizen zijn faÇades voor de grote souvenirwinkels.

Fantasyland

Achter het kasteel van Doornroosje ligt Fantasieland, dit is het land met de attracties uit de bekende Disney films. Hier zullen de kinderen de meeste leuke attracties vinden.

Klim aan boord van de vrolijkste cruise die ooit over de zeven zeeën vaarde en ga mee zingen bij "it's a small world". Het algemene idee is natuurlijk hetzelfde als de latere klonen.

De grote King Arthur carrousel is natuurlijk een grote draaimolen.

Casey Jr is een klein ritje in een circus treintje. De wachtrij voor deze rit gaat traan trekkend langzaam, stap dus alleen is als er geen / amper een rij is.

Maak een rondje met Dumbo The Flying Elephant in de beroemde draaimolen.

De Mad Tea Party is de klassieke kopjes rit.

Peter Pan's Flight is een kleine darkride met lange wachttijden. Als het minder dan 15 minuten is moet je hem echter wel even proberen.

In Alice in Wonderland maak je een ritje door nachtmerrie figuren zonder dat je Alice overigens zelf tegenkomt. Mr Toad's Wild Ride, Pinocchio's Daring Journey, Snowy White's Scary Adventures zijn allen vergelijkbare ritten, ook grotendeels uit hardboard platen en veel blacklight. Voor al deze wachttijden langer dan 5 minuten te lang.

Finding Nemo Submarine Voyage is de nieuwste attractie. In een duikboot maak je een reis door de onderzeewereld van Nemo. Erg mooi gemaakt.

De Storybook Land Canal Boats zijn een rustig boottochtje langs miniatuur huisjes uit de bekende sprookjes, ook hier gaat de wachtrij erg traag.

Op de grens met Tomorrowland staat de grote Matternhorn waarin de bobs over 2 aparte circuits rijden. Beide zijn min of meer gelijk aan elkaar. Dit was de eerste stalen achtbaan ter wereld. De rit is nog steeds leuk en bevat veel snelle bochten, steile stukken en een kleine splash op het einde, waarin je niet nat zult worden. Zeker proberen.

New Orleans Square

Hier staat het beroemde Haunted Mansion, het mooie spookhuis waarin maar liefst 999 spoken wonen. Er is plek voor 1000 spoken dus je bent gewaarschuwd.

Ook in dit kleine landje vind je een andere absolute klassieker, Pirates of the Caribbean. Deze bevat 3 kleine splashes waarvan een in het donker. De attractie is kleiner als zijn broer in Orlando, de thematisering is echter prima in orde.

Tomorrowland

Een klassieke Disney draaimolen in de stijl van Dumbo is de Astro Orbiter.

In benzine auto's een rondje rijden over de freeways in Autopia.

Maak samen met Buzz in de Buzz Lightyear Astro Blasters het heelal weer veilig. Schiet al het alien scum neer met je lasergun. Op het einde krijg je je puntenscore en de mogelijkheid om de on-ride foto naar je thuisadres te mailen.
To infinity and beyond!

Na het overlijden van Michael Jackson haalde men de 3D film Captain EO weer uit de kast. In het licht van de huidige generatie 3D rides als Shrek3D en Terminator-2 3D oogt het allemaal wel wat gedateerd. Het verhaal is verder leuk.

Space Mountain is een achtbaan door de ruimte. Hier is ervoor gekozen om het echt donker te houden met enkel de sterrenlucht. De rit is lang en heftig, dus precies hoe zo een rit moet zijn. De versie in Orlando bestaat uit 2 delen, deze uit slechts een. De versie in Parijs heeft een looping, deze geen. Toch is het een leuke rit!

Innoventions is het voorbeeld waarin je een leuke klassieke attractie (de Caroussel of progress welke nog door Walt Disney zelf is gemaakt) kan worden vernacheld tot een ordinaire jaarbeurs. Links laten liggen dit wangedrocht!

Adventureland

  De Jungle cruise is in een nieuw jasje gestoken en heeft een leuke boottocht door het oerwoud voor je in petto. Deze attractie is open vanaf het prille begin van het park. Deze boottocht heeft animatronic dieren en mensen, maar je gaat eigenlijk alleen mee voor de grappen verteld door de skipper.

In Adventureland staat ook de mooiste attractie van het gehele park. Indiana Jones and the Temple of the Forbidden Eye Adventure. Dit is $100 miljoen kostende rit gevuld met de allerlaatste technologie.

Na een hele lange prachtig aangeklede wachtrij stap je in een oude Jeep om de Tempel te bezichtigen. Indiana Jones heeft de tempel van een oude Indiase god ontdekt, Mara. Omdat het geld op is om verder te graven worden bezoekers toegelaten tot de tempel. Je bent welkom, maar denk eraan, kijk niet in het boze oog van het god anders zal het slecht met je aflopen.

De rit tijd is 3.20 minuten. In de tempel zijn meer dan 2000 nagemaakte scheldels en 2129 slangen. De windsnelheid in de tempel is hier en daar bijna 100 kmh. En iedere 18 seconde kan er 60 kilo aan troep vallen.

De grote boom hiernaast bevat Tarzans boomhut, welke je te voet kunt ontdekken.

Critter Country

Many Adventures of Winnie the Pooh is een kinderattractie waarin je een ritje, deels buiten, maakt door de droomwereld van Winnie de Pooh.

Een van de toprides in het park is Splash Mountain. Het is een boomstam waterbaan met 2 kleine drops in de attractie zelf en een grote aan de voorkant. Binnen vermaken Broer Beer, Broer Konijn en hun vrienden je met hun avonturen. Uiteraard met de beroemde muziek van Zip-a-Dee-Doo-Dah. Aanrader!

Mickey's Toontown

Gadgets Go Coaster is een kleine miniachtbaan. met slechts een klein thema, eigenlijk Disney onwaardig. Donalds Boat en Goofy's playhouse zijn wat statische speelgebieden. En vormen eigenlijk een veredelde wachtrij voor de huizen van Mickey en Minnie, waar je met deze characters op de foto kunt. De enige fatsoenlijke attractie in dit land is Roger Rabbit's Car Toon Spin, waarin je in een karretje rap rondjes maakt tussen scènes uit de film. Mickey's Toontown is a miniature interactieve metropolis vol met cartooneske gebouwen en voorwerpen.

Frontierland

Hier vaart de Mark Twain Riverboat rondjes over de Rivers of the far West.

Klim dan aan boord van de Big Thunder Mountain Railroad voor de wildste rit in het westen. Dit is een mijn trein achtbaan met lekker scherpe bochten en een prachtig thematisering. De rit is matig wild dus voor iedereen toegankelijk.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.