PretparkKnott's Berry Farm

Knott's Berry Farm is onderdeel van het Knott's Resort, dit bestaat uit het pretpark, een waterpark, een winkelgebied en een hotel.

Opa Knott's had een bessen-boerderij. Oma had een kraampje langs de weg waar ze de bessen verkocht, ze kon goed koken en om wat bij te verdienen ging ze haar bessentaart (Blue Berry Pie) verkopen. Later is hier ook gefrituurde kip (denk aan Kentucky Fried Chicken), maar dan naar eigen recept, bijgekomen. Deze taart en kip werden een dermate groot succes dat er lange rijen voor het kraampje ontstonden.

Om de klanten bezig te houden kocht Opa Knott's een spookstadje, Calico, op, sloopte het merendeel en verscheepte al deze gebouwen naar Los Angeles en herbouwde het daar. In deze gebouwen souvenirwinkeltjes, kleine ambachtslieden etc.

Later zijn hier de attracties bijgekomen en ontstond uiteindelijk Knott's Berry Farm Themepark.PretparkHet park

Een pretpark dat niet te vergelijken is met het nabijgelegen Disneyland. Je kunt het eerder vergelijken met een Six Flags park. Het park is duidelijk voortgekomen uit de oude gebouwen uit Calico, dit gebied heet nu Ghost Town en beslaat het grootste deel van het park. Achterin het park is een deel Boardwalk, wat meer een kustboulevard moet voorstellen. Vooraan rechts heb je nog Camp Snoopy en Fiesta Village welke in elkaar overlopen.

Knott's heeft een van de bekendste houten achtbanen, de Ghostrider. Ongeveer 30 meter hoog en met een lengte van een kleine 1400 meter de op-een-na-langste houten achtbaan in de wereld. 2 minuten gruwelijk door elkaar geschut worden is voor ons niet het idee van leuk zijn.

Een rit welke alles helemaal goed maakt is de Silver Bullet. Hoewel de naam anders doet vermoeden is er niets Zilvers aan deze achtbaan. Dit is een inverted achtbaan van de B&M. De rit is 953 meter lang, duurt een dikke 2 minuten en heeft een topsnelheid van 88 km/hr. Of dat nog niet genoeg is bevat de rit 6 inversies, oftewel je gaat 6 maal over de kop. In combinatie met een perfect afgemeten ontwerp waarbij je regelmatig het idee hebt dat je voeten bomen of steunpalen raken en een algemene desoriëntatie maken dit tot de beste achtbaan in Anaheim. Niet te missen!

Op dan naar de volgende achtbaan. Dit is de Jaguar. Vanuit de mooie gemaakte Tempel van de Jaguar loopt de rit over en door een aantal andere banen in het park. De rit bevat 2 even hoge liftheuvels waardoor je een lange rit hebt, vol met bochten en heuvels en bochten. Lekker lopende baan.

De Montezooma's Revenge is een klassieke shuttle rit. In 3 seconden van stilstand naar 88 km/hr, door een loop en een hoge heuvel op. Bovenaan kom je tot stilstand om vervolgens achterwaarts nogmaals door de looping te gaan, door het station en de tegenoverliggende heuvel op. Vervolgens kom je vol met adrenaline tot stilstand. De rit is gelijk aan de Sirocco in Walibi Wavre, alleen dan zonder dakje.

De Pony Express is ook zo een bekend nummer. In Toverland staat deze ook onder de naam Booster Bike. Daar zijn het motors waar je op zit. Hier in Knott's zijn het paarden. De rit is echter korter, veel korter, of eigenlijk veel te kort om voor in de wachtrij te gaan staan. Jammer.

De Sierra Sidewinder is een achtbaan met draaiende karretjes. Per trein zijn 4 karretjes geschakeld waarin 8 personen vooruit en 8 achteruit rijden, tenminste zolang de karretjes niet draaien wat ze wel geregeld doen. Lekker desoriënterend.

De Timberline Twister is een echte kinderbaan. Origineel uit 1983 en echt bedoeld voor kinderen. Het hoogste punt is 9,1 meter dus dat zegt genoeg.

Tot slot is ook nog de standaard bekende Vekoma Boomerang.

Een andere attracties welke je zeker moet bezoeken is de (hoe kan het anders) Calico Mine Ride waarin je een ondergrondse tocht maakt door een mijn.PretparkFunnel Cake

Funnel Cake is een lokale specialiteit in het westen van Californië. Met name op kermissen en in attractieparken eet men deze lekkernij. Het is een soort pannenkoek deeg dat in de frituur wordt gespoten en dan gefrituurd. Erg lekker met jam, slagroom en heel veel poedersuiker.PretparkIndepence Hall

Opa Knott's was trots op zijn land en op de geschiedenis ervan. Om te leren en te onderwijzen bouwde hij een kopie van de Liberty Hall, origineel in Philadelphia. Dit is het gebouw is te bezoeken, inclusief de beroemde Liberty Bell. Hier ook nagemaakt, inclusief barst in de bel.PretparkKnott's California MarketPlace

Knott's California MarketPlace is een klein winkelgebied voor de deur het pretpark en waterpark van Knott's. Het bestaat wat diverse souvenirwinkeltjes en natuurlijk het beroemde Knott's Restaurant.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.