PretparkThe Mummy

Pas Op! Spoiler Alert!
Hieronder verklappen we enkele van de verrassingen uit de rit
Nou ja enkele, we leggen alles helemaal uit en verklappen alles.
Doorlezen op eigen risico!PretparkThe Mummy

In de USA zijn 2 echte Universal Parken. De ene, de originele is in Hollywood aan de westkust, de andere is in Orlando aan de Oost kust (zuidoost in Florida). Universal Hollywood is een redelijk klein park. Het ligt tegen het grote studio complex van Universal aan. De bekendste rit daar is de beroemde studio tour, waar je in een treintje langs allerlei daadwerkelijk gebruikte sets gaat en ook door een aantal ride buildings.

Het park in Orlando is helemaal pretpark. Er worden hier geen filmopnames gemaakt. Enkel wat opnames voor lokale TV stations. Veel ride buildings die in Hollywood in de tram tour zijn opgenomen zijn hier losse hoogwaardige attracties.

Als je gaat voor echt, voor zover daar in de film business sprake van kan zijn, dan is Hollywood natuurlijk the place to be. Als je gaat voor de beleving van de attracties dan wint het Orlando park het.PretparkThe Mummy

Een van de grootste kaskrakers van Universal van de laatste jaren is de film The Mummy. Volop reden om hier een ride voor te bouwen in hun parken. De attracties in Hollywood en Orlando hebben beide dezelfde naam, maar verschillen van binnen echt helemaal van elkaar. Als je op internet gaat zoeken, dan is er over de ride in Hollywood veel te vinden. Het internet bevat echter veel minder informatie over de ride in Orlando. Wat op zich vreemd is, zeker als je bedenkt dat beide enorm van alkaar verschillen waarbij de ride in Orlando zelfs velen malen beter is!PretparkMummy - Tijdslijn

Hieronder het schema van de avonturen die je meemaakt in The Mummy in USF. Dit is dus het schema voor indoor achtbaan in Universal Studios Orlando.

 • 00:0 - Begin - Instappen
 • 0:15 - Rustig - Rit door kerkers met overal mummies die op de grond liggen
 • 0:23 - Rustig - Een mummie loopt uit een Tombe naar de wagen
 • 0:42 - Rustig - Oplichtende muren leiden je naar het begin van een gang
 • 0:48 - Rustig - Een schimmig gezicht geeft een waarschuwing
 • 0:56 - Rustig - Je ziet allerlei schatten, plots schieten er allerlei agressieve mummies uit de grond omhoog
 • 1:00 - Rustig - Een grote vuurbol voor je ontploft
 • 1:13 - Stilstand - Voor je zie je een muur waaruit allemaal scarabee's vallen
 • 1:15 - Achteruit - Op de vlucht voor de scarabee's duik je achteruit een gat in
 • 1:20 - Stilstand - Boven je zie je wolken formaties te keer gaan
 • 1:22 - Langzaam - Doorrijden onder een enge stem "Your souls are mine!"
 • 1:39 - Langzaam - Begin van een liftheuvel
 • 1:42 - Lancering - Berg op door een rookwolk
 • 1:44 - Snel - Over de top in snelle vaart in het donker met hier en daar oplichtende figuren
 • 2:00 - Stop - Stop in een station, links silhouet van ride operator
 • 2:14 - Stop - Ride operator vermoord, plafond vliegt in brand, "Burn your souls"
 • 2:18 - Snel - Val in gat en snel door het donker
 • 2:32 - Langzaam - Ontvangst terug door regisseur
 • 2:40 - Einde


PretparkMummy - Layout

Hieronder de opbouw van de rit, van bovenaf gezien.

De rit start in het station, loopt door een aantal scènes heen tot ongeveer na 1:13 minuut. Dan sta je stil bij de Bugs (rechtsboven), Het oranje gekleurd deel is een duik achteruit naar beneden.

Je stop na enkele tellen en de trein draait weer vooruit. Dan ga je snel omhoog en maakt vervolgens een lange rit door het donker. Hierin maak je een korte draai naar links, een erg lange uitgerekte draai naar rechts om vervolgens na een linkerbocht in het station te stoppen.

Het station zal worden aangevallen door de Mummy, gelukkig kun je je redden via een duik naar beneden waarna je naar een bocht naar links en rechts het station binnen komt.PretparkStop!

Voor first time bezoekers heeft de rit een grote verrassing. Bijna voor het eind zit iedereen uit te puffen als de trein het station in komt rijden. Waarna opeens de Mummy weer aanvalt. Het loopt niet echt heel goed af voor het personeel.

De plattegrond van de Mummy in Hollywood staat op een computerconsole waar iedereen langskomt. Een plattegrond van de Mummy uit Orlando heb ik niet kunnen vinden. Dur hiermee maar aan de slag gegaan.

Er zijn natuurlijk wel veel achtbanen in het donker. Hierbij ga je meestal omhoog, soms wordt je afgeschoten, en dan draai je een aantal rondjes en kom je terug in het station. Big Deal. De Mummy is uitgebreider met meer afwisseling. Leuker dus om te maken.PretparkTrack Layout

Zul je net zien, dan heb ik met een hoop moeite het verloop van de ride uitgeschreven, dan vind ik meteen erna de track layout. Gelukkig blijken deze overeen te komen!

Eigenlijk lijkt deze layout wel een beetje op de kaart van Nederland. Wat zouden de conspiracy thinkers hier wel niet van denken?Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.