PretparkSix Flags Astroworld

Astroworld was een pretpark in Houston, Texas in de USA. Voor de eerste maal geopend in juni 1968 en definitief gesloten in 2005.

Bijzonder aan dit park was de grote hoeveelheid achtbanen die er stonden. Bij de sluiting zelfs 9 stuks. Hieronder een groot aantal prototypes en/of bijzondere banen die je niet vaak tegenkomt. Een voorbeeld hiervan is de prachtige Ultra Twister. Dit is de enige pipeline (pijplijn in het Nederlands?) in USA, en een van de 2 bestaande ter wereld.

Six Flags Astroworld was het 4e park op de lijst van parken met de meeste achtbanen in 1998.

Op het toppunt trok het park 2.2 miljoen bezoekers in 1993. Het park was niet heel groot, slechts slechts 80 acres, hiermee was het dus nog kleiner dan Disneyland (welke 85 acres is). De meeste dingen zijn bigger in Texas voor Astroworld was dat dus niet het geval.PretparkAttracties

Ultra Twister

De Ultra Twister begin zijn leven in Six Flags Great Adventure in 1986. Gebouwd door Togo. Bij de opening was het de eerste Heartline Rollter wereld. Op de baan rijden 7 treinen met ieder 6 personen per trein. Al in 1989 midden in het seizoen werd de Ultra Twister gesloten en afgebroken. In Six Flags Astroworld werd de achtbaan opnieuw opgebouwd en opende daar in 1991. Hier werd wel een andere hoek van de lift gebruikt, in plaats van de 90 graden hoek werd er een 45 graden hoek geplaatst. Dit om eventuele evacuaties te vereenvoudigen.

Oorspronkelijk bleef de rit zijn opvallende witte kleur houden, later werd de baan opnieuw geschilderd in groen en blauw kleuren.

Bij de sluiting van Astroworld in 2005 werd de baan afgebroken en opgeslagen bij Six Flags America. Op dit moment (februari 2011) staat de ride nog steeds te koop.

Greezed Lightin

Greezed Lightnin' is een Schwarzkopf shuttle looping coaster uit 1978. Vergelijkbaar met Sirocco / Turbine in Walibi Wavre. Alleen dan niet overdekt. Van 0 tot 97 km/h in 4 seconden. Eerst vooruit door de looping, daarna achterwaarts.

Mayan Mindbender

Een indoor junior twister van Vekoma uit 1988. Hierheen verplaatst in 1995.

Serial Thriller

Een Vekoma inverted SLC uit 1999, kortom een inverted achtbaan. Prachtig rood geverfd.

Serpent

Een kleine familiebaan. Een kleine stalen baan van Arrow uit 1969.

Texas Cyclone

Een prachtige houten achtbaan uit de Cyclone familie. Van Bill Cobb uit 1976. Bijna 28 meter hoog en een topsnelheid van 97 kmh. Opvallende soepele rit voor een houten achtbaan.

XLR-8

XLR-8, de eerste Arrow suspended coaster met 2 liften, vergelijk met de Airrace in Bobbejaanland maar dan veel langer.

Batman The Escape

Een stalen stand up achtbaan van Intamin uit 1986, hierheen verplaatst in 1993. Hoogte 27meter, drop van 22.5meter en een baanlengte van 690 meter.

Thunder River

Weliswaar geen achtbaan, wel het benoemen waard, dit is namelijk de eerste river rapids ride ter wereld. Gebouwd in 1980 door Intamin.PretparkGesloten

Six Flags dit park helaas heeft gesloten. De achtbanen zijn verplaatst of liggen ergens in een magazijn van een ander Six Flags parken. De grond van zowel het pretpark als het naastgelegen waterpark liggen nog steeds braak.PretparkAstroworld is Geschiedenis

Op de foto hieronder zoek je tevergeefs naar Astroworld. Het pretpark is hier al afgebroken. Wel te zien in de grote Astrodome bovenin (het ronde gebouw) voor Baseball wedstrijden, ernaast het nieuwe Reliant Stadium voor Amerikaans footbal. Aan de zijkant het Sheraton Astro, links net boven de snelweg, waar we enkele nachten hebben geslapen. Overigens toen Astroworld nog wel open was.

Open Half jaar na sluiting Nu in 2017

Meestal zie je eerst een braakliggend stuk grond en daarna het bebouwde perceel. Hier is dat helaas precies andersom.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.