PretparkDisney Hollywood Studios

Het Disney's Hollywood Studios is het kleinste pretpark in Walt Disney World Resort. Het is geopend in 1989 in een directe concurrentie slag met Universal Studios. Zodra Universal de plannen bekend maakte voor de opening van het park in Orlando ging Disney in de hoogste versnelling om dit park te openen. Initieel is het dan ook behoorlijk snel uit de grond gestampt. Later is er veel toegevoegd.

Het park gaat over films. Je kunt zien hoe films worden opgenomen, tekenfilms gemaakt en stunts opgenomen.

Het logo is de bekende tovenaars hoed van Mickey, die ook de ingang is van de Great Movie Ride.PretparkHet Land

De meeste Disney parken hebben landen. Dat is hier niet het geval. Het is eigenlijk een soort groot stadje met overal attracties, rides en shows.

De belangrijkste attracties zijn The Great Movie Ride een ritje door de film scènes, Magic of Disney Animation over het maken van tekenfilms. HISTA speel gebied, Rock 'n Roller Coaster achtbaan (122cm) en de Tower of Terror, een vrije val in een spooklift, Star Tours een simulator vlucht door de ruimte, Backlot Tour inclusief de Catastrophe Canyon met veel water, vuur en ontploffingen.

Ook zijn er veel shows Beauty and the Beast (leuk voor meisjes), Kleine Zeemeermin (combinatie van poppen, film, laser en echte mensen) Indiana Jones Stunt show (rechts zitten), LightMotorsAction stunt show en Fantasmic.

In 1997 had Sybase in de avonduren een deel van het park afgehuurd, exclusief voor conferentie deelnemers. Zonder rijen toen een aantal attracties kunnen bekijken. Great Movie Ride, MuppetVision 4D, Indiana Jones EPIC Stunt Spectacular en Star Tours, erg leuk. En tot besluit een prachtig vuurwerk: "Sorcery in the Sky".PretparkDe Attracties

American Film Institute Showcase

Een verzameling attributen van de boeven uit verschillende films. Ondermeer spullen uit 101 Dalmatiers en Star Wars.

Beauty and the Beast - Live on Stage

Alle romantiek wordt in deze show neergezet, als je meezingt met de liedjes uit deze bekende film.

Great Movie Ride

Stap in een bootje en laat je meevoeren langs allerlei scènes uit beroemde films. Doordat de attractie een combinatie is van poppen en echte acteurs is het een amusant geheel. Deze attractie is gesloten.

Films die langskomen zijn ondermeer "Aliens", "Casablanca", "Raiders of the Lost Ark" en "The Wizard of Oz."

Honey, I Shrunk the Kids Movie Set Adventure

De attractie "Honey, I Shrunk the Audience" is in EPCOT. De studios kwamen eraf met deze speeltuin waarin een aantal alledaagse voorwerpen levensgroot zijn gebouwd.

Indiana Jones Epic Stunt Spectacular!

Zie hoe de stunts in een film worden gemaakt. Deze show zit vol met stunts en speciale effecten. Veel scénes komen direct uit de Indiana Jones film "Raiders of the Lost Ark." Een goede show die je zeker moet gaan zien.

Jim Henson's Muppet Vision 3-D

Een knettergekke 3D film waarin, zoals verwachte, van alles misgaat. Vol met effecten, acteurs en veel speciale verrassingen. Een absolute aanrader.

Lights! Motors! Action!

Zie hoe auto en motor stunts in een film worden opgenomen.

Magic of Disney Animation

Leer hoe tekenfilms worden gemaakt.

One Man's Dream

Een film over Walt Disney en hoe hij zijn dromen heeft verwezenlijkt.

Playhouse Disney - Live on Stage!

Een vrolijke muzikale show met de Grote Beer uit het Blauwe huis en Pooh.

Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith Attraction

Stap in de klaarstaande limo en rij met de mannen van Aerosmith naar hun volgende optreden. In deze achtbaan vol met oorverdovende muziek, bochten, loopings en nog veel meer, zul je ogen en echt oren te kort komen.

Sounds Dangerous - Starring Drew Carey

Een kleine show waarin de mogelijkheden van geluidseffecten worden gedemonstreerd.

Star Tours

De bekende simulator attractie in het thema Star Wars. Vlieg mee met een junior piloot. Uiteraard gaat er van alles mis, je komt midden in een groot ruimtegevecht terecht en, na het nodige geschut, hopelijk veilig op je bestemming aan.

Studios Backlot Tour

Stap in een trammetje en leer onderweg hoe een film wordt gemaakt. Op het einde in Catastrophe Canyon zal je meemaken hoe een rampen film wordt gemaakt.

Twilight Zone Tower of Terror

Een avontuur als geen ander. Treed binnen in het verlaten Hollywood hotel waarin je zal worden uitgenodigd om met de lift te gaan. Maar dan neemt de lift de leiding over en zullen er vreemde dingen gebeuren. Eindigend in een of twee? of meer? vallen inde liftkoker.

Tijdens de val zal de stoel onder je vandaan worden getrokken waardoor de val sensatie nog intenser zal worden.

Voyage of the Little Mermaid

Een onderwater show waarin het verhaal van Ariel wordt verteld aan de hand van poppen, acteurs en mooie effecten. Het aanraden meer dan waard.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.