PretparkEpcot

Het Epcot park is een pretpark in Walt Disney World in Orlando Florida. Het is geopend in 1982. Tot 1993 ging het park onder de naam EPCOT Center door de wereld. Dit was een afkorting van de slogan Experimental Prototype Community Of Tomorrow.

Het originele plan van Walt Disney was om hier een echt stadje van te maken. Het is echter bij het pretpark gebleven.

Overigens is het Disney stadje later in heel andere vorm er wel gekomen, Celebration.

Het park is ruim groter dan het Magic Kingdom. Het is gelegen rondom een groot meer.

Het symbool van het park is de grote witte "golfbal" direct bij de ingang, Het Spaceship Earth.PretparkDe 2 Landen

Future World

De Future World is eigenlijk meer een blik op de toekomst. Hier zijn de beste attracties, maar wel allemaal met een visie op de toekomst en de werkelijkheid. Hier geen zeemeerminnen en dansende poppen. Wel een idee hoe een auto wordt gemaakt en getest, hoe de lancering van een Space Shuttle gaat en hoe mooi de aarde is, zowel boven als onderwater, en hoe we deze moeten beschermen.

World Showcase

Hier maak je een reis door verschillende landen. Hier ligt de nadruk niet, of minder, op attracties, maar op de cultuur van de landen. Bekende gebouwen zijn hier nagemaakt, characters lopen er rond in de klederdracht van het land. Het eten en drinken is hierop aangepast. En niet te vergeten de souvenirs.PretparkAttracties

Ellen's Energy Adventure

Dit is een attractie die ongeveer 40 minuten duurt. In het eerste deel zie je een Jeopardy show over energie. Ster daarin is Ellen Degeneres, de Amerikaanse comédienne die er achter komt dat ze over Energie eigenlijk niets af weet. In het 2e deel ga je in de enorme rijdende theater wagens door enkele dinosaurus opstellingen.

El Rio Del Tiempo

Ga mee op de rivier "River of Time" door de Mexico van vroeger en nu. Onderweg kom je bijvoorbeeld Donald tegen als een van de Three Caballeros.

Honey, I Shrunk the Audience!

Professor Wayne Szalinski, bekend uit de gelijknamige films, gaat aan de slag met zijn machine waarin hij dingen groter en kleiner kan maken. Dit alles in een groot 3D film avontuur, vol met speciale effecten.

Impressions de France

Beleef de schoonheid van Frankrijk bij deze film.

Innoventions

Hier worden in een aantal opstellingen alle moderne technologische doorbraken weergegeven. De nieuwste computers, robots etc. zijn hier allemaal te zijn.

Journey Into Imagination With Figment

In het Imagination Institute zal je IQ=Imagination Quotient worden uitgerekt zodat je onvoorstelbare dingen zult meemaken.

Living with the Land

Een rustige boottocht waarin wordt uitgelegd hoe het eten van het land op je bord komt.

Maelstrom

In een boomstam maak je een toch door Noorwegen. Onderweg zie je ondermeer trollen en ijsberen om vervolgens in de stormige Noordzee te belanden. Dit is een eenvoudige korte indoor waterbaan. Inmiddels gesloten en vervangen door Frozen boat ride.

Mission:SPACE

Deze attractie is samen met NASA gemaakt. In een mix van wetenschap en avontuurlijke actie in een astronauten avontuur. Je zit in een ruimteschip simulator binnen in een grote centrifuge. Dit zijn vergelijkbare apparaten die ook worden gebruikt om astronauten te trainen op hoge G-krachten.

Er zijn hierbij 2 versie, de Oranje is de intensieve versie waarin veel bezoekers wagenziek worden. De Groene versie is rustiger en voor de gehele familie geschikt.

O Canada!

Beleef de schoonheid van Canada in deze 360 graden film.

Reflections of China

Beleef de schoonheid van China in deze 360 graden film.

Soaring

Maak je op voor een reis onder een hangglijder over hoogtepunten uit de staat Californië. Het scherm is voor en onder je, waardoor je het gevoel krijgt echt te vliegen.

Spaceship Earth

De prachtige grote bol die je al van ver ziet staan, het symbool van EPCOT. In deze bol is een attractie gebouwd waarin je in een lange rij karretjes langzaam naar boven gaat en uiteraard ook weer terug. Onderweg zie je de geschiedenis van communicatie weergegeven.

Test Track

Stap in, doe je gordel om en onderga hoe een testproefpop oftewel een Crash Test Dummy zich voelt. Je wagen waarin je zit zal worden onderworpen aan allerlei testen waar een nieuw model auto ook aan wordt onderworpen. Hobbelwegen, snelwegen, hitte, koude, je komt het allemaal tegen. En natuurlijk de crashtesten...

The American Adventure

De poppen Ben Franklin en Mark Twain nemen je mee op een reis door het verleden en de toekomst van Amerika. Op een groot podium worden veel attributen automatisch klaargezet en verschoven. Indrukwekkend geheel waarbij de Amerikanen het niet kunnen laten om een traantje weg te pinken.

The Circle of Life

Een combinatie van film, acteurs over de wonderen der natuur. Met ondermeer figuren uit de Leeuwenkoning. Allen onderdeel van de Circle of Life.

The Seas with Nemo and Friends

Spring in een schelpwagen voor een reis door de zee op zoek naar Nemo. Hierin zit een van de grootste watertanks ter wereld waar in je dolfijnen tropische vissen, haaien en andere dieren kunt zien.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.