PretparkMagic Kingdom

Magic Kingdom is het eerste pretpark dat in Walt Disney World Resort werd gebouwd. Het is geopend op 1 oktober 1971. Het is nog steeds het meest populaire park ter wereld. Het Magic Kingdom is het oudste themapark van Walt Disney World Resort en het heeft een oppervlakte van 433.000 m2.

Het park is gebouwd naar het voorbeeld van Disneyland in Anaheim, rondom de centrale hub, met het kasteel van Assepoester. Hierom liggen de verschillende landen. Europeanen kennen het als een Amerikaanse uitvoering van Disneyland Parijs.

Wat attracties betreft kom je hier de min of meer standaard attracties allemaal tegen. De grote moderne attracties die je wel in de andere "Magic Kingdom" parken ziet, ontbreken hier. Dus hier geen Indiana Jones Adventure zoals in Anaheim, geen moderne Space Mountain als in Parijs etc. Desondanks is het zeker een bezoek waard!.

Een ander leuk wetenswaardigheidje gaat over de Tunnels of Etage zo je wilt.PretparkDe Landen

Main Street USA

De hoofdstraat
Nagebouwde Amerikaanse straat uit het begin van de twintigste eeuw. Met restaurants en winkeltjes.

Adventureland

De jungle
Pirates of the Caribbean, een klassieke boottocht door een piratenomgeving.

Jungle Cruise
Een boottocht buiten door de wildernis. Enchanted Tiki Room, zingende en pratende vogelpoppen. Magic Carpets of Aladdin op een vliegend tapijt. Swiss Family Treehouse, klimmen in een nepboom.

Frontierland

Het Wilde Westen
Splash Mountain een boomstam waterbaan. In en om een berg, erg leuk. Big Thunder Mountain Railroad, de beroemde mijnkarretjes achtbaan. Tom Sawyer Island een speeleiland. Country Bear Jamboree, een show met zingende beren.

Liberty Square

Stukje Amerikaanse geschiedenis
The Hall of Presidents met alle president poppen. Liberty Square Riverboat een tochtje op een oude radarboot. The Haunted Mansion een niet zo eng spookhuis, met wel hele mooie effecten.

Fantasyland

Het sprookjesland
It's a small world met de zingende poppen. Mickey's PhilharMagic is een prachtige 4Dfilm, het scherm zit hier ook aan de zijkant. Peter Pan's Flight de vlucht naar nooitgedachtland. Snow White's in een karretje door het Sneeuwwitje-verhaal. Cinderella's Carrousel is een mooie draaimolen. Dumbo the Flying Elephant, laat de olifant hoger en lager gaan. In Ariel's Grotto op de foto met de zeemeermin. Pooh's Adventures in een honingpot door verhalen van Pooh. Mad Tea Party zijn de draaiende kopjes.

Mickey's Toontown Fair

Mickeysdorpje
Hier wonen Mickey, Minnie en hun vrienden. Je kunt hun huizen ook in. In de Hall of Fame tent kun je op de foto met Mickey. Goofy's Barnstormer is een kinderachtbaan.

Tomorrowland

Het land over de toekomst
Stitch's Great Escape, hierin gaat Stitch meer kattenkwaad uithalen. Laugh Floor Comedy Club (naar de film Monster&Co) een film die reageert op het publiek.Tomorrowland Indy Speedway (132cm) rijden in echte raceauto's, Space Mountain een achtbaan in het donker. Astro Orbiter ronddraaien in vliegtuigjes. Tomorrowland Transit Authority, een rondrit door Tomorrowland. Buzz Lightyear's Spin, schieten met een laser-geweer.PretparkDe Attracties

Astro Orbiter

In een ruimteschip dat je zelf kunt besturen (hoog en laag) draai je om een aantal wereldbollen. Eigenlijk een ruimte variant van Dombo en het vliegend tapijt.

Barnstormer at Goofy's Wiseacre Farm

Speciale voor de kinderen staat hier een leuke kleine achtbaan die door Goofy's tuin raast.

Big Thunder Mountain Railroad

Spring in een mijnkarretje en bezoek deze oude goudmijn. Dit is een leuke achtbaan rit om en door de Big Thunder Mountain berg. Door grotten, onder vallende rotsblokken en dan door naar Tumbleweed, een klein mijnstadje. Rij het zeker een 2e keer om alle grappige Disney geintjes in je op te nemen.

Buzz Lightyear's Space Ranger Spin

Stap in een Star Cruiser karretje en ga met een laser pistool in de aanslag door de wereld van Buzz Lightyear. Bevrijd deze van de sinistere Zurg. Al draaiende kun je punten vergaren door doelen te schieten. Leuke attractie voor het hele gezin.

Cinderella's Golden carrousel

Dit is de oudste attractie in WDW, gebouwd in 1917. Toch kan eigenlijk niemand deze oude carrousel weerstaan en zul je jong en oud een ritje op een van de paarden zien maken. De paarden zijn handgemaakt en geen twee zijn er hetzelfde.

Country Bear Jamboree

Feest mee met de beren Wendell, Big Al, en Liver Lips als ze een groot Country en Western muziek feest brengen. Deze 20 grote namaak beren brengen een leuke grappige show.

Donald's Boat

Dit is een kleine speeltuin met een interactieve fontein. Veel plaatsen waar dingen te ontdekken zijn.

Dumbo the Flying Elephant

Spring op de rug van Dombo de vliegende olifant en maak een rit. Je kunt zelf aangeven hoe hoog of laag je vliegt. Populair bij de kinderen en vaak lange wachttijden. De "Magic Carpets of Aladdin" en "Astro Orbiter" zijn hetzelfde idee, alleen is daar de rij korter, deze missen natuurlijk wel de aankleding!

Enchanted Tiki Room Under New Management

Iago en Zazu hebben de leiding gekregen over de Enchanted Tiki Room. De show met de zingende en sprekende vogels is hierop aangepast.

Frontierland Area Shootin' Arcade

Pak een geweer en schiet op alle doelen in deze malle kraam. Als je iets raakt zul je het zien gaan bewegen. Dit is hetzelfde principe als in Buzz Lightyear's Space Ranger Spin in Tomorrowland, alleen zit je nu niet in een wagentje.

Voor deze attractie moet worden bijbetaald.

Hall of Presidents

Dit is een attractie die je zeker gezien moet hebben. Een presentatie van de geschiedenis van de presidenten en Amerika. Je zul hier alle presidenten van Amerika zien verzameld om Abraham Lincoln heen.

Haunted Mansion

Kom binnen in dit 18e eeuws landhuis en ontdek 999 grimmige grinnikende geesten. En denk eraan: er is altijd ruimte voor 1 extra geest!

Dit is een spookhuis dat niet zo heel eng is. Na enkele kamers waarin vreemde illusies worden getoond, "Gaat het plafond echt omhoog?" en "Worden de schilderijen langer?" en "Kijken die beelden me aan?" kom je bij de Doom Buggies. 2persoons wagentjes in welke je een reis gaat maken door het spookhuis.

Oja pas op voor liftende geesten!

It's a small world

Stap in een boot en maak een tocht door deze beroemde attractie. Hierin zingen honderden kinderpoppen dat onze wereld toch maar klein is. Alle poppen in de klederdracht en attributen uit het land.

Let op dat het deuntje krijg je niet gauw meer uit je hoofd

Jungle Cruise style

Een rustige bootreis door de bush van 4 continenten. Je ziet tussen de (echte) bush allerlei (namaak) dieren en ruïnes. De kapitein zal je ondertussen vermaken met volop avontuurlijke verhalen en grappen.

Liberty Square Riverboat

Maak een boottochtje op een grote radarboot over de "Rivers of America".

Mad Tea Party style

Stap in een theekopje en beleef samen met de gekke "Mad Hatter" een duizelig ritje. Je kunt zelf min-of-meer bepalen hoe snel je kopje ronddraait. Hoe gek wil je zijn?

Magic Carpets of Aladdin

Maak een vlucht op een vliegend tapijt. Je kunt zelf aangeven hoe hoog, of hoe laag je de rondjes vliegt. Het thema komt uit Aladdin.

Magic Kingdom Railroad

Maak een lekker ontspannen tochtje om het park in deze nostalgische stoomtrein. Er zijn stations in Frontierland, Mickey's Toontown Fair en Mainstreet USA Depot. Maar je kunt ook het hele rondje blijven zitten. Altijd lekker om even uit te rusten.

Walt Disney was op een gegeven moment bijna overspannen. Als tijdverdrijf ging hij een treinbaan bouwen in zijn tuin. Hij vond dit toen zo leuk dat hij deze steeds verder bleef uitbreiden tot het op een gegeven moment niet meer paste. Omdat hij toch verder wilde kwam hij met het idee van een park met een treinbaan eromheen, en attracties voor de bezoekers. En voilà het idee voor Disneyland was geboren!

Many Many Adventures of Winnie-the-Pooh

Hier stap je in een grote honingpot. Maak hierin een reis door het honderd-bunder-bos waar je Winnie en zijn vrienden ontmoet.

Mickey's Country House

Bezoek het huis van Mickey en zie met eigen ogen hoe die nu eigenlijk woont. Dit is een eenvoudige kijk attractie. In de tuin staat een grote tent waar je Mickey zelf kunt ontmoeten.

Mickey's PhilharMagic

Dit is een attractie die je moet hebben gezien. Op een van de grootste schermen in de wereld zal Mickey een orkest gaan leiden. Gelukkig is Donald er ook om het nodige roet in het eten te gooien. Het resultaat is een hilarisch avontuur waarin de 3D film, muziek en technische grappen je zullen verrukken.

Minnie's Country House

Bezoek het huis van Minnie dat geheel in haar favoriete kleur is ingericht. Dit is een eenvoudige kijk attractie.

Peter Pan's Flight

Stap in een klein bootje, gebruik wat elfenstof en vlieg mee naar Nooitgedachtland. Vlieg uit het raam omhoog, over Londen, het sprookje van PeterPan in. Dit is een leuk gemaakte rit, die de lange wachtrijen ervoor eigenlijk toch niet waard is.

Pirates of the Caribbean

Yo ho, yo ho! A pirate's life for me!

Maak een boottocht door de wereld van de piraten. Aan het begin een kleine dip. Zeeslagen tussen verschillende schepen en de aanval op de bastion. Hierna een groot feest in de stad, wat natuurlijk niet goed blijft gaan. Hierna kom je terecht in het schimmenrijk van piraten die eeuwig over hun schatten blijven waken. Ook Captain Jack Sparrow en Captain Barbossa zijn nu van de partij.

Snow White's Scary Adventures

Een rit naar het verhaal van sneeuwwitje. Stap in kleine kermis wagentjes en ontmoet in de rit de dwergen, sneeuwwitje en de boze heks. Voor de kleintjes is dit een erg enge rit!

Space Mountain

Deze attractie is vanaf ver te zien. Een groot wit gebouw. Erin kunnen waaghalzen een rit maken in de duisternis van de ruimte. Onderweg zijn er sterren en planeten te zien. Deze achtbaan gaat niet over de kop en is met name spannend omdat je in het donker niet kunt zien waar je heengaat.

Splash Mountain

Een van de hoogste bergen in Florida. Spring hier in een uitgeholde boomstam en volg broer-konijn naar de "laughin'place", de plek waar iedereen vrolijk is. Binnen zul je ook veel andere namaak dieren tegenkomen en luidkeels meezingen op de vrolijke deun van "Zip-A-Dee-Doo-Dah". Op het einde een 45graden 5verdiepingen duik in de Briar Patch.

Swiss Family Robinson Treehouse

Een prachtige grote boom, waarin de boomhut van de "Swiss Family Robinson." Leuk om te doen met de gehele familie, denk er wel aan dat je ruim 120 treden moet aflopen.

Tomorrowland Indy Speedway

Hier kun je op een lang parcours rijden in je eigen kleine auto. Leuk voor klein en groot.

Tomorrowland Transit Authority

In door magneten aangedreven treintjes maak je een kalm rondje over de hoofden van de andere bezoekers door Tomorrowland. Je gaat door Spacemountain en Buzz Lightyear's Space Ranger Spin zodat je meteen een idee krijgt wat daar allemaal binnen gebeurd.

Tom Sawyer Island

Op een vlot word je naar Tom Sawyer's Island gebracht. Hier is voor de kinderen veel te ontdekken. Volop speelruimte en grappige plaatsen als Harper's Mill en Injun Joe's Caves om te ontdekken.

Deze attractie sluit bij schemering. Op drukke dagen kan de wachttijd om van het eiland af te komen soms flink oplopen.

Walt Disney's Carrousel of Progress

Dit is een mooie historische attractie, welke is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1964. Je zit in een rond theater wat draait om enkele displays waar het dagelijkse leven uit verschillende periodes uit verleden, heden en toekomst wordt weergegeven. Alles helemaal door poppen gespeeld.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.