PlaatsSpringfield

Normaal gesproken ga je ondergronds als je iets wilt verbergen. Hier is dat niet het geval, sterker nog, men maakt zelfs reclame! Het gaat hier dan ook om een commercieel bedrijf. Een welke grote ruimtes uithakt in de rotsen voor opslag.

In de ondergrondse ruimtes heerst een constante temperatuur van 14.4 graden Celsius. evens heerst er een droge luchtvochtigheid. Er zijn veel toepassingen die zo een klimaat goed kunnen gebruiken.

Opslag van etenswaren, boeken, archieven en kunstobjecten tot zelfs data centers die de constante temperatuur gebruiken voor de koeling van machines.PlaatsRuimtes

Bedrijven die een ruimte willen huren, kunnen specificaties opgeven en dan hakt men speciaal hiervoor een ruimte naar wens uit in de rotsen. Men adverteert met ruimtes tot 37000 m2. Een voetbalveld is tussen de 100-120 meter bij 64-75 meter. Dus zeg maar ruwweg 5 voetbalvelden groot.

Het gehele ondergrondse complex is een kleine 250000m2 groot (een 35 voetbalvelden).PlaatsSpoor

Voor het laden en lossen van goederen loopt er een spoorrails de berg in. Deze loopt over een losplaats voor vrachtwagen en draait dan rechts de berg in. Hier is een wissel welke uitloopt in 2 doodlopende sporen.

Er ligt 800 meter spoor ondergronds.

Er is een toegang voor de treinen. Deze worden zowel door de vrachtwagens, personenwagens en treinen gebruikt. Een portier controleert iedere toegang.

Er liggen geen bielzen in de tunnel. Men heeft de rails direct in het gesteente vastgeschroefd.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.