USACarlsbad Caverns

Carlsbad Caverns National Park bevat meer dan 80 grotten, bovendien heeft men nog een beroemde collectie Mexican free-tailed bats, ofwel Mexicaans vleermuizen.

De grotten zijn redelijk koud, met een temperatuur van ongeveer 13C
Draag een dunne jas of trui en comfortabele schoenen met goede grip.

De Basic Cavern Entry, $6 in 1998. Dit is de basis toegang tot het grottenstelsel. Deze basis route bestaat uit 2 delen, welke je zelfstandig kunt lopen. Big Room Route en de Natural Entrance Route. Er is een lift om je uit de grot terug te brengen naar de ingang, dit duurt ongeveer 1 minuut. Beide zijn zonder gids. Verdwalen is niet mogelijk, en er loopt voldoende staff rond voor vragen en eventuele hulp.USARoutes
  • Natural Entrance Route
    Hier loop je gewoon, zelfstandig, de grot binnen. Het is medium zwaar. Let wel op dat het her en der nogal glibberig kan zijn. Dit is een prachtige manier om de grot te leren kennen. Door aflopende paden en trappen daal je ongeveer 700 meter af in de grot. De route komt uit in de ondergrondse centrale ruimte.

    Hoogtepunten tijdens deze tocht beginnen natuurlijk bij de natuurlijke ingang, waar je het donker inloopt, de Bat Cave (waar je overigens niet in mag), Devil's Spring, het Green Lake uitkijkpunt en het kerkhof. Bekijk ook de beroemde ijsberg, met 200000 ton rots, welke duizend jaar geleden van het plafond afbrak.

    Het is ook mogelijk om de centrale ruimte te bereiken met de liften.
  • Big Room Route
    Dit is een route die start en eindigt in de ondergrondse centrale ruimte. deze is ongeveer 1.7km lang. Deze cirkelvormige route komt langs allerlei prachtige formaties; Bottomless Pit, de Giant Dome, Rock of Ages, en de Painted Grotto.


USABat Flight

Een ander must-see in dit park zijn de Bat Flights.
Voordat de vleermuizen uitvliegen worden er informatieve toelichtingen gegeven door de park rangers. De exacte uitvliegtijd van de bats varieert. De tijden hangen in het bezoekers centrum.

De beste vluchten zijn normaal in Augustus en September. Dan vliegen ook de jongen mee, en samen met de kolonies uit het Noorden, zijn er dan de grootste groepen.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.