USACasa Grande Ruins National Monument

Casa Grande Ruins National Monument beschermt een oude Hohokam boeren nederzetting en een Great House. Het werd al in 1892 bescherm verklaard, en is het eerste Amerikaanse archeologisch beschermde object. Het is een Nationaal Monument vanaf 1918.

De Hohokam waren boeren waarvan bekend is dat ze ondermeer mais, bonen en katoen verbouwden. Daarvoor legden ze ondermeer 1500 kilometer aan irrigatie kanalen aan.USAThe Great House

Dit laatste huis van de ruines bestaat uit een indrukwekkende 4 verdiepingen hoog gebouw daterend uit de late Hohokam periode, waarschijnlijk 14e eeuw.

Het Big House kan vanuit de verte worden gezien. En het bijzondere is dat de gebouwen worden beschermt tegen de harde zon en regen dor een groot metalen dak, gedragen door 4 pilaren. Het is een indrukwekkend design.

Het huidige metalen dak vervangt een eerder houten dak dat al in 1932 werd geplaatst.

Men denkt dat het grote huis een soort astronomisch observatorium was, omdat de 4 muren exact overeenkomen met de windrichtingen op een kompas. Ook staan sommige ramen in direct verband met de stand van de zon en de maan op bepaalde datums.

Je gaat naar dit park om de ruines te zien en ertussendoor te wandelen. Alles bij elkaar duurt een bezoek een half uur tot drie kwartier.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.