USAChiricahua National Monument

27 miljoen jaar geleden schudde een vulkaanuitbarsting van immense proporties het land. De uitbarsting was duizend maal heftiger dat de eruptie van de StHelena in 1980. De vrijgekomen lava stolde in een landschap met vreemde vormen.

De formaties lijken wat op de grillige vormen zoals deze bekend zijn uit Bryce Canyon en Capitol Reef. Deze missen echter de rode kleuren. Hier zijn de rotspieken in een grijs/groene kleur. Samen met de vegetatie die hier meer aanwezig is als in voornoemde parken, zorgt dit voor een vreemd landschap.

Een bezoek aan dit nationaal monument kan zeker niet worden afgesloten zonder een tocht over de Echo Canyon Trail. Dit is een van de meest bevredigende wandelingen in het ZuidWesten. De route start bij Massai Point, met een werkelijk prachtig vergezicht, en gaat dan via allerlei bochten naar beneden de Echo Canyon in. Hier zijn de formaties spectaculair, je komt ogen en oren tekort. Na dit alles in je op te hebben genomen rest nog een flinke klim terug omhoog om weer terug te komen bij het startpunt.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.