USADallas

De stad Dallas kent natuurlijk iedereen van de bekende TV serie. Verder is het een moderne stad met voor de Europese toeristen eigenlijk niet heel veel interessants. Natuurlij moet je wel even gaan kijken bij het oude boekenhuis van waaruit Kennedy is neergeschoten. Hier is een museum ingericht.

Daarnaast ligt de toerist trap van Dallas. Een gebied bestaande uit opgeknapte pakhuizen. Hierin zijn een aantal veel te dure winkeltjes en restaurants gekomen.

Hierbij ligt ook het Texas School Book Depository van waaruit John F Kennedy werd doodgeschoten.USAMeteor Crater

Ongeveer 20000 jaar geleden sloeg een regen van meteorieten op de aarde neem. In de zache limestone werd een gat van 170 meter in diameter geslagen. In de omgeving liggen nog andere gaten.

De krater is wat lastig te vinden, iets ten westen van Odessa neem de afslag van de I-20 bij FM1936, rij nu  ongeveer 3.4 mile naar het westen.USATraders Village

Als je van vlooienmarkten, of rommelmarkten, houdt, is de Traders Village wellicht iets voor jou. Hier komen 1600 verkopers hun waren aanprijzen.

Alles wat je je kunt voorstellen wordt hier verkocht, kleding, parfum, CD's, autobanden, dieren etc.USADicks

Dicks is wel apart. Zoals je weet staat service en gastvrijheid erg hoog in het vaandel in de Amerikaanse horeca. Bij dit cafe/restaurant is er echter voor gekozen om dit juist niet te benadrukken. Het eten en drinken zijn zonder meer goed. Maar het personeel heeft nadrukkelijk opdracht om de gasten onbeleefd te behandelen. Uiteraard wel op een grappige manier.

Voor mensen die ooit in een Parijs zijn geweest, denk aan de behandeling in dat leuk kleine Frans restaurantje. Waar de kelner je echt het idee gaf dat jij erg gelukkig mocht zijn dat hij de goedheid had om je na een kwartier al op te merken om vervolgens na 3 dagen je kopje koffie te brengen.

Dicks
A place that doesn't tries to be, what it isn't.
Because it simply is.

Bij Dicks gaat dit dan wel gelukkig met een leuke saus erover. Entertainment. De Amerikanen geloven hun ogen en oren niet.

Een voorval: Het begint al als je wordt verzocht om even bij de bar te wachten. Hier wordt je drankjes opgenomen. En voordat deze worden neergezet komen ze je al halen om naar je tafeltje te brengen. Daar zit je dan vrolijk rond te kijken als er vanaf de bar keihard wordt geroepen:

"He Jij, als je je drinken wilt, zul je het wel zelf moeten komen halen". Gelach alom.USAForth Worth

Fort Worth en Arlington nodigen uit tot een ontspannen dag.

Forth Worth is een plaats die vaak in een naam wordt genoemd met Dallas. Het verschil kon echter niet groter zijn. Waar Dallas een moderne plaats is vol hoogbouw, is Forth Worth een ontspannen plaats die min of meer in het oude Wilde Westen is blijven steken. Erg leuke plaats om een wandeling in het centrum te maken.

En daarna een bezoek te brengen aan de veemarkt. Dit is een originele veemarkt welke stamt uit het begin van vorige eeuw. De originele gebouwen zijn nog steeds te bezoeken.

Geregeld lopen ook grote kuddes Longhorns door de straten.USAThe Ballpark in Arlington

Ook hier vlakbij is The Ballpark in Arlington. Dit is het beroemdste stadion voor honkbal in de VS. Probeer het zo uit te kienen dat je een potje honkbal kunt zien. The ballpark is de thuisbasis van de Texas Rangers.USADallas Fair Grounds

Het originele kermis terein in Dallas. Toen wij er waren was er geen kermis. Er is tevens een leuk planetarium.USASouth Fork

Dallas is beroemd om zijn Southfork Ranch, bekend van de mother of all soaps Dallas.

De echte afleveringen zijn hier niet gefilmt. Dat gebeurde allemaal in Hollywood. Maar de buitenkant is meer dan beroemd.USAMiller Springs

Een klein natuurpark. Ideaal voor een korte wandeling.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.