USADel Rio

Del Rio is een plaats in Texas. Niet heel groot, rond de 35000 inwoners. Het ligt pal aan de grens met Mexico.USAAmistad

Amistad, betekend vriendschap in het Spaans. Het is een internationaal recreatie gebied op de grens van de VS met Mexico. Het Amistad reservoir is ontstaan door de Amistad Dam in de Rio Grande, het meer is 9.6 km lang.

Het beste dat je hier kunt doen om van het meer te genieten is door een boot huren. Alhoewel redelijk duur is het een mooie manier om een indruk te krijgen van het immense meer.

Maar pas op de gevaren:

  • Met de boot vastlopen
  • Onderwaterplanten die tussen de schroef komen zitten, zodat deze vastloopt
  • Hard wind zorgt voor een wiebelende boot
  • Nog meer onderwaterplanten die tussen de schroef komen
  • Benzine op, pal voor de ingang van de haven
  • Bij het terug in peddelen van de haven, er weer uitgeblazen worden door de wind

Nu ik dit zo zit op te schrijven, komt het me voor dat we dit allemaal ook zo hebben meegemaakt. Deja Vu zeg maar.USAAlamo Village

Een film stadje tussen San Antonio en Del Rio. De originele Alamo uit San Antonio heeft men hier in detail, op ware grote ook nog, nagebouwd. Bij de opnames van veel westerns wilden men dit prachtige decor gebruiken. En zo ontstond hier midden in het niets een klein Hollywood.

Ook tegenwoordig worden er nog opnames gemaakt. Let wel voordat je afreist even te controleren of het park nog bestaat. Op facebook loopt een actie voor fondsen om het open te houden.

Buiten de filmopnames geeft men shows voor de toeristen. Deze show bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is een soort musical/gedichten show. Het 2e deel is een originele wild west gunfight.

Beiden zijn erg grappig! Thanks guys!
De acteurs, Dave Crowe en Chris Calvin, deelden na de show handtekeningen uit. Zie ook hier.

Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.