USALos Angeles

LA of Los Angeles, is de grootste stad aan de westkust van de USA. De een na grootste (na New York) van Amerika. De stad heeft als bijnaam City of Angels, de stad der Engelen. In de LA metropolitan area (zeg de stad plus de voorsteden) wonen ongeveer 17.5 miljoen mensen.

Onderdeel van de metropolitan area zijn ondermeer de bekende steden Hollywood en Beverly Hills. Ook de in Europa minder bekende steden Long Beach, Santa Monica en Venice horen erbij. Als ook het beroemde Anaheim, waar natuurlijk Disneyland is.USABeverly Hills

Naast Hollywood heeft LA nog enkele beroemde plaatsen. Uiteraard is Beverly Hills er een van. Dit is de plaats waar de film, muziek en andere beroemdheden woonden. Op tal van plaatsen als je de wijk inrijdt zijn plattegronden te koop die aangeven waar de sterren wonen. De echte grote namen zijn overigens al lang naar nog exclusievere plaatsen vertrokken. Dus moeten we genoegen nemen met de huizen van Phil Collins en Sharen Doherty enzo. Maar volg eenvoudig de route en je komt langs de mooiste en indrukwekkendste huizen van de rich and famous.USASanta Monica

Bezoek aan het bekende kustplaatsje van LA. Denk aan een Scheveningen en DenHaag. Leuke winkeltjes, mooie wandelpromenades, een pier, zand, zee en zon. Wat heb je nog meer nodig op vakantie.USAVenice

Hier is het bekende Muscle Beach. De bekende sportschool die alle oefenruimtes op het strand heeft. Hierom heen zijn een aantal basketbal velden, trimtoestellen, bankjes bijgekomen. Waar door de lokale bevolking op ontspannen en gezellige wijze met elkaar en met de toeristen wordt omgegaan.

Een van de meest vriendelijke plaatsen ter wereld!USALong Beach

Long Beach is de belangrijkste malige strandwijk van LA. Het is het strand waar de shots de serie BayWatch zijn opgenomen. Er staan dan ook plenty BayWatch hutjes op het strand. Prachtige zandstranden. Perfecte foto's te maken van de ondergaande zon.

Het water in de baai is echter zo vervuild het niet wordt aangeraden hier te gaan zwemmen.

De grote toeristische trekpleister hier is de Queen Mary. Een van de grote oceaanstomers. De Queen mary deed nog dienst in de 2e Wereld Oorlog.

Tegenwoordig ligt ze vast aan de kade, en wordt met name gebruikt feesten etc. Uiteraard kan het schip bezichtigd worden en vanaf het achterdek kan ge-bungy jumped worden.USAAnaheim

Behalve Disneyland is in Anaheim ook de beroemde Crystal Cathedral te vinden.

De kathedraal ontworpen door de beroemde architect Philip Johnson. Het wordt door de Amerikanen wel het "meest spectaculaire gebedshuis ter wereld genoemd".

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden is het gebouw niet van kristal gemaakt. In plaats daarvan zijn er 10000 glazen panelen gebruikt. Er is amper beton, steen of hout gebruikt voor de muren en het dak. Je hebt hierdoor echt het gevoel in een grote glazen kist te zitten. Het gebouw heeft de vorm van een 4 puntige ster.

Redelijk uniek voor een modern gebouw in de VS, is dat er geen airco in het gebouw is. Achter het altaar en achterin de kerk zijn enkele enorm grote deuren. Hiermee zorgt men voor een natuurlijk ventilatie in de kerk, en is het binnen redelijk koel.

Op zondag worden er TV uitzendingen verzorgt uit deze kathedraal. The Hour of Power. Deze worden ook op Nederlandse zenders uitgezonden.USAAnaheim Angels

De Anaheim Angels is de honkbal ploeg uit Los Angeles. Dat viel natuurlijk te verwachten met zo'n naam. Onze eerste ervaring met een sportwedstrijd in Amerika.

De Anaheim Angels tegen de Texas Rangers. Helaas voor ons verloor de thuisploeg met 1-9. Toen we weggingen was het 0-8.

Later in 2010 brachten we nogmaals een bezoek aan de Angels. Toen verloor men met 3-10 van de Tampa Rays.

Als je naar de States gaat en je krijgt de kans om zo een wedstrijd bij te wonen, dan moet je dat zeker doen. Ben er bijtijds, doe mee met de Amerikanen. Dat wil dus zeggen grote bekers met cola of bier en borden vol met nacho chips en hete pepers afgedekt met een dikke kaaslaag. Erg leuk. Of helemaal, zoals de Amerikanen doen, met eerst een BBQ op de parkeerplaats.

En dan natuurlijk ook meedoen met de domme spelletjes. Het beroemde "Pick your color". Hierbij schreeuwt iedereen in het publiek een kleur zoals getoond op een van de grote schermen. Vervolgens gaan er op het scherm blokjes, zeg maar auto's, over een parcours rijden. Iedereen leeft mee en moedigt onvermoeibaar zijn of haar favoriete kleur aan. Indien deze winnen is het helemaal feest in het stadion. Raar maar waar.

De Texas Rangers kwamen we overigens enkele jaren later nogmaals tegen in, waar kan het anders, Texas. Toen won de thuisploeg overigens wel.

Een kleine onenigheid of een gestolen 2e honk nu wel of niet uit was. De TV beelden lieten zien dat de beslissing van de scheidsrechter inderdaad verkeerd was.
Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.