USATrouwen in Las Vegas

Ieder jaar worden er meer dan 100 000 bruiloften gesloten. Bloed testen zijn niet vereist en er is geen wachtperiode. Het enige dat je eigenlijk nodig hebt is een geldig identiteit bewijs, geld voor het trouwbewijs ($50) en iemand om mee te trouwen. Dat laatste zal het duurste zijn.

De kosten voor een bruiloft in een trouwkapel beginnen bij $50 en de (verplichte) fooi voor de ambtenaar is rond de $30.

Per jaar bezoeken meer dan 29 miljoen mensen Clark County, de county waarin Las Vegas ligt. De officiele web site van het Clark County is hier, zoek daar verder op Wedding Licenses. Mensen van over de hele wereld komen naar Las Vegas en er zijn er dus veel bij er willen trouwen. Uitgestippeld van te voren, spontaan met een nieuwe vlam die je net een uur kent of met een al dan niet bekende onder een roes van alcohol. Trouwen in een luxe chapel, een sober hokje of via the wedding drive vanuit je auto. Ongeveer 12% van alle trouwlustigen komt uit het buitenland.USATrouwbewijs

Voordat je kunt gaan trouwen moet een een trouwbewijs (Marriage License) kopen. Dit kan enkel bij het Clark County Courthouse. Deze is 24/7 open. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

  • De man en vrouw mogen geen familie van elkaar zijn
  • Beiden moeten ouder dan 18 jaar zijn, en hiervoor bewijs hebben
  • Beiden dienen zich te melden bij het Marriage License Bureau
  • Bloed test is niet vereist
  • Er is geen wachttijd
  • Kopietje van het geboortebewijs moet worden getoond
  • Alle identiteitsbewijs moeten in het Engels zijn.


USAApostille

Ook mensen van buiten de States kunnen trouwen in Las Vegas. Als je enkel in Las Vegas trouwt en het verder in Nederland/België niet aangeeft ben je enkel voor de Amerikaanse wet getrouwd en niet voor de Nederlandse/Belgische!

Je moet hiervoor het trouwbewijs na de trouwpartij laten registreren bij Nevada Secretary State, zeg maar het provinciehuis. Hier krijg je dan een Apostille. Dit is een bewijs dat er in de archieven van de staat Nevada een bewijs ligt van jullie trouwen. Hiervoor heb je pasfoto's nodig, wat geduld en een kleine de $10.

Bij terugkomst gebruik je de apostille om je in Nederland te registreren. Dat moet bij de gemeente 's-Gravenhage. Na ongeveer 6 (!) maanden ontvang je dan je trouwboekje en dan ben je ook voor de Nederlandse wet getrouwd.USATrouwen

Wij zijn in Las Vegas getrouwd. En later nog een keer voor de kerk in Nederland met een bijbehorend feest natuurlijk. De eerste maal was in de World Famous Chapel of the Bells in Las Vegas.

2233 Las Vegas Boulevard
Las Vegas
800-233-2391

Deze kapel ligt aan de noord kant van de Strip, de populaire naam voor Las Vegas Boulevard, ter hoogte van de Stratosphere toren. Bij de ingang ligt ook de parkeerplaats van het naastgelegen motel, dus er is plaats genoeg om je wagen neer zetten, uiteraard gratis.

Maar laat ik je niet verleiden om hier te gaan trouwen. Loop voordat je beslist waar je wilt gaan trouwen gewoon een aantal zaken binnen. Kijk of de sfeer er je aanstaat. Het personeel. En natuurlijk de prijs of de package die ze bieden. Hierbij is het credo heel simpel; hoe meer je wilt betalen, hoe meer je krijgt.USATrouwkapellen

De meeste kapellen hebben verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Er kan gebruikt worden gemaakt van de eigen consultants die je adviseren, een ambtenaar, fotograven en cameramensen, een organist en natuurlijk de beroemde witte Cadillac limousines, voor transport van het hotel, naar de kapper, de dienst, de kapel en later weer terug.

Voor de helemaal spontane stellen heeft de kapel ook een voorraad, ringen, smokings, trouwjurken, bloemen tot en met getuigen; rent-a-witness

Maar nogmaals ben er op bedacht dat je overal voor moet betalen. Dus als je wilt dat die leuke kaars lampjes aan gaan: $$$.

De hotels welke het dichtst bij deze kapel liggen zijn het Stratosphere Tower, Sahara en Hilton Grand Vacation Hotel.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.