USAMesa Verde

Als we het park binnenrijden zien we al de schade die de vuren uit augustus 1996 (een maand eerder), hier hebben aangericht. Berg na berg staat er zwartgeblakerd bij. In 5 dagen tijd zijn 4750 acres en erger nog 293 archeologische plaatsen afgebrand.

In dit park hebben we 2 georganiseerde wandelingen gevolgd.

  • Cliff Palace
  • Balcony House


USACliff Palace

Tijdens de Cliff Palace Hike was onze gids was een Navajo indiaan met de toepasselijke naam Cliff. Het bouwwerk is een prachtig en beroemde stad die is gebouwd in een grote scheur in de berg. Het is de grootste cliff dwelling in Noord Amerika. De grot is 27.5 meter diep en 18.3 meter hoog. De stad is 99 meter lang.

In deze stad liggen diverse Kiva. Een Kiva is een Hopi woord voor ceremonie ruimte. Ook de Anasazi indianen gebruikte de Kiva voor hun ceremoniën. Maar het had ook een belangrijke sociale functie, als ontmoetingsplaats.

Kivas zijn min of meer rond. In het centrum van het dak is een rechthoekige opening waar met behulp van een ladder in en uit de kamer kan worden geklommen. Er zijn geen deuren of ramen.

Een speciaal kenmerk van een Kiva is een klein gat in de vloer. Dit heet de Sipapu. Het staat symbool voor de toegang tot de onderwereld. Een prachtige wandeling bedankt Cliff!USABalcony House

De Balcony House hike is vaak een ander hoogtepunt bij een bezoek aan Mesa Verder NP. Er is geen andere plaats, geopend voor het publiek waar zo veel plezier beleefd kan worden met het klimmen in ladders, kruipen door tunnels en he onderzoeken van ruimtes.

Het Balcony House ligt 200 meter boven de vloer van de Soda Canyon.

Ondanks de gestaag vallende regen een leuke tour!Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.