USAMono Lake

Mono Lake is een meer met een oppervlakte van ongeveer 90 vierkante kilometer. Het is een oorspronkelijk meer, ongeveer 700000 jaar oud. Een van de oudste in Noord Amerika. Het heeft vreemd genoeg geen afvoer. Tijdens zijn lange bestaan, zijn zout en mineralen mee gespoeld vanuit de Sierra bergen naar het meer. Het water verdampte en er bleven steeds meer van deze stoffen achter. Het meer is nu 2 1/2 keer zo zout als de zee, en 80 keer zo alkalisch als de oceaan.

Zwemmen in het meer is een mooie herinnering, door het zout blijf je eenvoudig drijven! Dus overwin je eerste weerstand en duik erin!

De tufa towers, zijn de meest in de geologisch in het oog springende kenmerken. Dit zijn vreemd gevormde manshoge rotsen en knobbels. Deze zijn gevormd door calcium (uit vers aangevoerde water) en carbonaat (uit het meerwater) samenkomen. Hierdoor ontstaat limestone. Dit gebeurd natuurlijk enkel onder water. Door de verregaande behoefte van vers drink water voor LA, is men enthousiast bezig geweest om het meer leeg te pompen, waardoor de Tufa beelden boven water kwamen.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.