USANational Park

Een verrassend park vol met prachtige vergezichten. Zeker als de zon juist op de rotsen valt dan stralen deze in prachtige kleuren, diepe donkere tinten of fel wit.

Ieder moment zie iets anders. En dan maakt het niet uit of je een paar meter verderop staat of dat de zon en wolken een spel spelen en een berg, dal of gebied anders belichten.

Een 40 km lange weg loopt door het park. De eerste paar kilometers lopen door de Painted Desert ten noorden van de snelweg, Hier zijn 9 uitkijkpunten om dit onwezenlijke gekleurde landschap te bekijken. De kleuren komen van de stoffen hematite (rood), limonite (geel) en gypsum (white).

  • Blue Mesa, dit weggetje loopt langs veel boomstammen liggende in/onder de blauw/grijze klei.
  • Jasper Forest heeft een grote verzameling boomstammen verspreid over een verlaten vallei. Tegenover loopt een verlaten weg naar een boombrug. Een versteende boomstam ligt hier over een riviertje.
  • Rainbow Forest, hier liggen de meeste boomstammen. De Long Logs wandeling loopt langs enkele van de meest spectaculaire vergezichten. Er is ook een oude hut, gemaakt door de indianen in de 16e eeuw geheel gemaakt uit versteende bomen.


USAVersteend

Het park heeft zijn naam natuurlijk te danken aan de grootste verzameling van Petrified wood, ofwel versteend hout. Deze stammen zien eruit als bomen, inclusief jaarringen etc. En dat klopt natuurlijk ook want het zijn ook gewoon bomen, enkel niet meer van hout, maar door de eeuwen heen zijn ze versteend.

In de souvenir winkel verkoopt men versteend hout dat buiten het park is gevonden.
Neem geen stenen of hout mee vanuit het park! Buiten dat dat natuurlijk Not Done is voor toekomstige bezoekers staan er ook nog hoge straffen op.

Wat je wel kunt doen is net buiten het park wat zoeken. Het verstening proces beperkte zich niet alleen tot de bomen die op een plek in het latere park stonden.

De brokken in de souvenirshops zijn ook gewoon rondom het park gevonden.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.