USASalt Lake City

Salt Lake City is de hoofdstad van Utah. De vertaling van de naam van stad geeft Zout meer stad. Dit slaat het grote meer aan de oostkant van de stad.

Salt Lake City werd gesticht door Mormonen die trachtten te ontsnappen aan geloofsvervolging. De leider sprak de prachtige woorden dit is de plek. De plaats was in zijn ogen ideaal omdat er zo weinig was dat niemand de Mormonen er op zou aanspreken en men zich er dus gerust kon vestigen.

In het centrum van de stad liggen de gebouwen van de Mormonen in het Temple Square. ALs je in Salt Lake City bent moet je deze wel even bezoeken.USAMormon Country - Temple Square

Een toer over het terein van de Church of Jesus Christ of Latter-day saints (de Mormonen in het Nederlands) is een must. Inclusief een bezoek aan het bezoekers centrum en de Tabernacle. Als je hier je naam en adres opgeeft komen ze enkele maanden later zelfs bij je thuis op bezoek!

Ook een bezoek aan de Joseph Smith Memorial Building hoort er natuurlijk bij. Deze bevat de grootste persoons database ter wereld.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.