USASan Antonio

Het gebied dat tegenwoordig San Antonio heet, was vroeger het thuis van de Coahuiltecan indianen. De missie van San Antonio de Valero (The Alamo) was opgericht in 1718. De stad San Antonio is vervolgens rondom deze missiepost gebouwd.

Het is een mooi monument om te bezoeken.USAMarket Square in San Antonio

Een beetje Mexico midden in de grote stad. Dit is een deels binnen en deels buiten marktcentrum. Er wordt van alles en nog wat verkocht. En er is waarschijnlijk ook wel iets voor iedere beurs te vinden.

Er zijn ook voldoende plaatsen waar goed Mexicaans eten te krijgen is.USAThe River Walk

De Riverwalk is een lang kanaal rond het centrum van San Antonio. Men begon met de aanleg van de River Walk, of in het Spaans El Paseo del Rio, in 1930. Veel van het werk werd gedaan door werklozen in het kader van sociale hulp programma's.

De loop is een meer dan 3 kilometer lange rivier, met aan beide zijden wandelpaden. De stroom is nergens echt breed. Langs de kant staan veel bomen en bloeiende planten. Veel plantenbakken. Lage bruggen over de kronkelende rivier zorgen voor veel doorkijkjes. Veel winkels, hotels, restaurants en cafés hebben ook een ingang aan de waterzijde. Hierdoor is het een aantrekkelijke wandeling geworden.

Zeker in de hitte van de zomer is het aan de rivier in de schaduw goed toeven. Wandelgebieden zijn in de Amerikaanse gebieden erg bijzonder. De meeste steden komen niet verder dan overdekte winkelcentra. Zoals overal waar veel toeristen op af komen hebben de normale 'toeristische' attracties (Wax musea en BelieveItOrNot) inmiddels ook hier vestigingen. Hierdoor gaat wel wat van de sfeer verloren.USANatural Bridge Caverns

In 1960 begonnen enkele studenten aan het onderzoek naar het complex welke nu de Natural Bridge Caverns zijn. Op de 4e tocht viel een van de studenten in een met water gevulde put. Door de aanwezigheid van lucht in het water besloot men verder te zoeken en kon de rest van de grot worden ontsloten.

Bij het begin van de cavern is een kleine natuurlijke bridge waar men onderdoor kan lopen om de grot in te gaan.

De caverns lopen ongeveer 3500 meters door. De eerste 750 meter zijn hiervan ontwikkeld voor bezoek door toeristen. Dit is de Discovery Tour.USADiscovery Tour

Aan het begin van de tocht loop je 1.6 km. Temperatuur in de grot is rond de 21 graden, maar door de hoge vochtigheid voelt het veel warmer.

De tocht begint bij een natuurlijke brug, 20 meter lang die over de ingang van de grot loopt. De brug overspant een sinkhole, een stuk grond dat in een ingestorte grot is gevallen. Deze is ongeveer 5000 jaar geleden ingestort.

De Bear Pit is de eerste kamer. Het is genoemd naar de restanten van een zwarte beer die hier gevonden zijn, tijdens de eerste ontdekkingstochten. Er zijn hier nog 45 andere soorten ontdekt, maar de beer heeft zijn naam afgegeven. Een smalle schacht was de vroegere, natuurlijke ingang tot de caverns.

Pluto's Anteroom was de eerste grote kamer die gevonden is. De kamer is 35 meter onder het oppervlakte en bevat veel verschillende formaties.

Sherwood Forest ligt weer een stukje dieper, ongeveer 60 meter onder het oppervlakte. De kamer ontleend zijn naam aan de grote stalagmieten. Het meest opvallend zijn echter de lange dunne stalagmieten, enkele zijn meters lang terwijl te toch slechts enkele centimeters dik zien. Het is erg ongebruikelijk dat ze in zulke lange dunne vorm voorkomen.

Purgatory Creek is is het diepste punt van de tocht. at the deepest point of the cavern tour. De bodem is 72 meter diep. Over de creek ligt een 50 meter lange brug welke 10 centimeter boven de grot bodem hangt.

The Castle of the White Giants is de 2na grootste kamer. Deze is 13 meter lang, 27 meter hoog en 80 meter lang. Het bevat enkele van de grootste formaties in de grot.

The Hall of the Mountain King is dan de grootste kamer. Bijna de oppervlakte van een Amerikaans voetbalveld. Op sommige plaatsen hangt het dak 35 meter boven de grot vloer. Bij het beklimmen uit de grot komt men langs de Fried Egg Stalagmites.

Om deze formatie te maken, moet water erg langzaam druppelen. Tijdens dit druppelen geeft het het kalk dat in de bovenliggende lagen is opgenomen af. Door de afzetting van deze kalkdeeltjes ontstaan na duizenden jaren deze bizarre vormen.

Op het einde van de tour kun je een verfrissende slok nemen uit het grot water, rechtstreeks uit de bron. Dit water komt van een ondergrondse rivier op het einde van het grottenstelsel.

Dagelijks geopend, met toers ieder half uur. Prijs ongeveer $9USAThe Alamo

De Alamo is bekend uit de Texaanse Revolutie. Van oorsprong was het een missiegebouw van waaruit later de Texaanse Onafhankelijkheidsbeweging werd gestart.

Op 23 februari 1836 overvielen de Mexikanen met 5000 soldaten het garnizoen, waar toen 200 Texaanse soldaten gelegerd waren, hieronder de bekende Davy Crockett en Jim Bowie. De groep Texanen trok zich terug in de Alamo. Doordat de kogels op waren, konden de Mexicanen de Alamo bestormen. Dit was echter bijna 2 weken later, op 6 maart. Alle Texanen vonden hier de dood.

In Amerikaanse oorlogsfilms en in situaties waarin Amerikanen worden opgeroepen om moedig te zijn, en er voor te gaan, roepen de Amerikanen vaak de kreet Remember the Alamo!, (Denk terug aan de Alamo!)USAVerfilmingen

Er zijn veel films gemaakt over de Alamo, enkele bekende:

  • The Alamo (1936, 1960m 1987 en 2004)
  • The Man from the Alamo
  • Davy Crockett, The King of the Wild Frontier
  • The Last Command (1955)


USASchlitterbahn

En water is er genoeg in Schlitterbahn.

Het park bestaat uit 2 delen, het oude deel en het nieuwe deel. Het oude deel moet het voornamelijk hebben van tubing. In een grote tractorband dobberen op het water. Men heeft hier rond de 5 kilometer aan waterbaan waar je rustig, of soms wat heftiger en natter ronddobbert. Prachtig.

Het nieuwe deel bevat enkele wereld primeurs. Zo zijn er een aantal watercoasters gebouwd. Ook hier zit je in banden, soms alleen, soms met hele families en vaar je door geulen. Soms wordt er zelfs water onder je gespoten zodat je ook heuvel op kunt. Geweldig! En aangezien bijna alles maximaal een metertje diep is, helemaal veilig! Wat wil je nog meer op zo'n hete dag?USASeaworld of Texas

Seaworld TexasCategorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.