USASeminole Canyon State Park

De prehistorische mens had het destijds maar moeilijk. Uiteraard was deze volop bezig met te overleven. Achter eten aan hollen met een speer. Een stroompje of plas vinden met helder drinkwater. Oppassen voor allerlei beesten en beestjes die de mens op het menu hebben staan.

Buiten deze drukke werkweek had men toch nog een beetje tijd voor wat creatieve uitingen. In de Lower Pecos River Country zijn hier nog uitingen van te vinden. Met name in Seminole is dit nog terug te zien in de pictographs schilderingen. Er zijn inmiddels meer dan 200 schilderingen gevonden in dit gebied.

Veel figuren en tekens zijn op verschillende plaatsen aangetroffen. Van veel van de tekens is de betekenis inmiddels helaas verloren gegaan.USAFate Bell Shelter

De Fate Bell Shelter, welke in een kloof ligt, bevat enkele van de oudste indiaanse schilderingen in Noord Amerika.

Er worden 2 maal per dag rondleidingen gegeven naar de Fate Bell Shelter. De rondleidingen worden gedaan door park medewerkers. Deze zijn erg vriendelijk en vertellen veel.

Toen wij het park bezochten waren er verder geen geïnteresseerden en kregen we dus een prive tour. Buiten de onderwerpen als de schilderingen, ging het gesprek over zo ongeveer alles wat je je maar kunt voorstellen.

De toer begint met een wandeling over de bodem van de kloof. Dan volgt de beklimming van de kloof wand om de schilderingen bij Fate Bell Shelter te kunnen zien. Erg indrukwekkend.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.