USASan Francisco

San Francisco is volgens velen de ideale stad. Niet enkel van de Usa, maar wel van de gehele wereld. Dit zou de stad zijn waar alles kan, alles mag, iedereen vrij is, Peace! enzo.

Wij vonden het eerder een stad met enkele leuke dingen, de Cable cars, het kleine pleintje met de beroemde Victoriaanse huizen, de brug etc. De sfeer in de stad, en dan niet in het toeristisch deel, lijkt meer op de sfeer in het Hinthammereinde in 's-Hertogenbosch. Leuk overdag, maar 's-avonds wil je er liever niet rondlopen.

Voor ons is 3 dagen dan ook ruim te veel, om in SF rond te lopen. Neen, doe ons dan maar liever San Antonio als meest human city in de USA.USAChina Town

China Town is een gedeelte van de stad San Francisco. Het is dus geen aparte stad. Er staan ook geen muren of iets dergelijks omheen. Het is wel de grootste concentratie van Chinezen buiten China & HongKong. De uithangborden zijn dan ook in het Chinees. Evenals de kranten, de verkeersborden (tweetalig), de menukaarten etc. Chinese wijken kom je in meer Amerikaanse steden tegen. ons Europeanen is het een vreemd iets. Hier proberen we groepen immers toch meer te laten integreren.

Het is een kluwen aan mensen, veel Chinese souvenirzaakjes, winkeltjes waar men 1001 dingen verkoopt. Belangrijke tip hierbij is wel het afdingen. Aangezien dit de nationale sport is in China heeft men dit ook meegenomen naar Amerika. Zonder afdingen betaal je zeker te veel. En na afdingen waarschijnlijk ook nog wel!USACable Cars

San Francisco is bekent als een stad met veel hoge steile heuvels. Hoewel sommigen zeggen dat het er 40 zijn, is de stad bekend als "the City of Seven Hills." Al rond het begin van vorige eeuw, kwam men erachter dat het niet echt handig is om je hier te voet of met een wagen (vergeet de auto's even) te verplaatsen. De oplossing hier werden de Cable Cars. Dit zijn kleine trammetjes die worden aangedreven door stalen kabels, die onder het wegdek lopen. De bestuurder van een tram heeft een soort handel waarmee een klem zich om een kabel sluit. Op dat moment zet de tram zich in beweging. Door de snelheid van de kabel, vliegen de trammetjes heuvels op en af.

Het leuke aan de Cable Cars is dat ze nog steeds als stads transportvoertuigen worden gebruikt, hoewel er helaas al veel vervangen zijn door bussen. Nog leuker aan Cable Cars is dat het smalle cabines zijn met daaromheen, aan de buitenkant van het voertuig grote palen waaraan je je vast kunt houden. Je voeten staan dan onder op een treeplank, je handen ter hoogte van je hoofd en je lichaam hangt buiten de tram.

Let op dat je je lichaam bijtijds naar binnen trekt anders ram je wellicht tegen een tegemoet komende tram, een geparkeerde auto of zo op. Leuke ervaring en een mooie manier op SF te zien.USAPier 39 at the Fishermans Wharf

Fisherman's Wharf is de top toeristische attractie van de stad. Tientallen seafood restaurants liggen op een aantal herbouwde steigers. Verder natuurlijk de onvermijdelijke souvenir winkeltjes, ijskraampjes, t-shirt stalletjes etc. Pal tegenover Alcatraz waarheen de boten af en aan varen. Tevens heeft men er een duikboot, uit de 2e Wereldoorlog, The USS Pampanito en het laatste onaangepaste Liberty schip: SS Jeremiah O'Brien.

Ons als Europeanen heeft dit alles weinig te bieden. Laat het gewoon links liggen en ga een eindje wandelen over de Golden Gate!USALigging

San Francisco ligt op de top van een groot schiereiland in de San Francisco Bay. Dit is een van de grootste natuurlijke havens ter wereld.

Doordat het aan 3 kanten door water is omsloten, zijn uitbreidingen dan ook vaak de hoogte in gegaan. Er staan in SF een mooie verzameling wolkenkrabbers. Allen, als het goed is, prima beschermt tegen aardbevingen!

De City heeft als bijnaam City of Love. Veel mensen beschouwen het als de meest gezellige, tolerante stad van de Amerika.USAJapanese Tea Garden

In het centrum van de stad ligt een mooie kleine Japanse tuin. Leuk als tussendoortje.USAGolden Gate Bridge

De beroemdste brug ter wereld. Prachtig oranje door de dikke lagen grondverf die erop zitten, men is continue aan het verven. Het is zeker leuk een aan te raden om een stuk over de brug te wandelen. Tot het midden of zo. En ondertussen genieten van het uitzicht op de stad, de baai en de hele kleine bootjes onder je. Tenminste als er niet een grote mistbank rond de brug hangt.

Je hoeft niet niet bang te zijn om eraf vallen, dit is eigenlijk niet mogelijk. Om het springen zo moeilijk mogelijk te maken is zowat de gehele brug overdekt met gaas!Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.