USAGreat Smoky Mountains National Park

Dit nationale park, welk ongeveer 1300 vierkante kilometer groot is bestaat voor 95 procent uit bossen. Wereldberoemd om zijn verscheidenheid aan planten en dieren, de schoonheid van de bergen, en de kwaliteit van de behouden restanten van de Amerikaans pioniers cultuur.

Cades Cove is een National Historic Site in de Great Smoky Mountains National Park, erg druk bezocht maar met goed bewaard gebleven herinneringen aan de vroegere pioniers.USABezoek

Er loopt een auto route van 11-mile langs de belangrijkste punten.

Newfound Gap Road is US Route 441's name door het park. De bochtige weg geeft op verschillende plaatsen spectaculaire vergezichten, Clingmans Dome is het hoogste punt in het park, bereikbaar via Clingmans Dome Road from Newfound Gap, en dan de laatste kilometer te voet.USAWatervallen

In bijna ieder stroompje in de Smokies komen watervallen voor. Enkel de Meigs Falls, is zichtbaar vanaf de weg. Het is ongeveer 18 km (12.9 miles) ten westen van het Sugarlands bezoekerscentrum, vlakbij het stadje Townsend Wye. Voor het zien van alle andere watervallen zal je moeten gaan wandelen.

  • Laurel Falls is de waterval met de gemakkelijkste wandeling naartoe aan de Tennessee kant van het park. Het is een 4 km rondtrip, en volgt een goed begaanbaar pad. De tocht gaat door het midden van een serie van cascades. Laurel Falls is 30 meter hoog.
  • Grotto Falls is aan de Roaring Fork Motor Nature Trail. Het is een 3.5 km lane rondtrip door een voornamelijk hemlock bos. Grotto Falls is de enige waterval in het park waar je achterlangs kan lopen.
  • Abrams Falls ligt aan een 8 km lange wandeltocht. De tocht begint achteraan de Cades Cove rondweg en is een gemiddeld zware wandeling. Abrams Falls heeft het grootste watervolumen van alle watervallen in het park. En is tevens de meeste fotogenieke van het stel.


Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.