USAVerenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika vormen een groot uitgestrekt land in het werelddeel Noord-Amerika. Het bevat grote ongerepte delen, waar de natuur nog volop zijn gang kan gaan. Andere delen bevatten grote stedelijke gebieden. Het loopt vande Atlantische oceaan in het oosten naar de Grote oceaan in het westen. In het noorden de grens met Canada en in het zuiden de grans met Mexico en de golf van Mexico.

Het land is opgebouwd uit staten. Hieronder in de kaart zijn alle staten aangegeven. Klik op een staat om informatie en bezienswaardigheden op te vragen. Of gebruik het klassieke lijst menu onderin.

Klik op een staat. Van de staten waar we zijn geweest komen dan doorklikbare bezienswaardigheden.USAGebieden

Overigens spreken de Amerikanen zelf altijd over de United States of America, afgekort tot USA.

In Europa hebben we het vaak over Amerika. Deze term is eigenlijk verkeerd. Amerika is de naam van het werelddeel bestaande uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Hieronder vallen dus ook landen als Canada, Argentinië, Brazilië, Mexico etc. Op deze site spreek ik over zowel USA en Amerika.

Amerika is erg groot. Soms is het in deze overdaad moeilijk om te vinden wat je zoekt. De gebieden linksonder zijn de western staten, bekend uit de Cowboy films. Het uitsteeksel rechtsonder is Florida, zon, strand, moeras en pretparken. De grote stadscentra liggen hoofdzakelijk in het noordoosten, New York, Chicago etc.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.