USAVakantie

Amerika, een heerlijk vakantieland. Er is volop ruimte om te recreëren zoals je zelf wilt.

Alles voor een ideale vakantie land. Prachtige, indrukwekkende en ongerepte natuur, prachtige pretparken met geweldige rides. Interessante verrassende steden. Mooie schone hotels met vriendelijk service gericht personeel. Restaurants in alle smaken, veelal goedkoop tot goed betaalbaar. Met alle keukens uit de wereld. Voor weinig geld goed kunt eten.USAPapieren

Iedereen die je spreekt over de USA, komt vaak terug op de strenge toelatingseisen om het land binnen te komen. De lange rijen voor de immigratie diensten op de vliegvelden zijn berucht. Zorg ervoor dat je alle reisdocumenten goed op orde hebt, zowel voor volwassenen als voor de kinderen! Als je overigens je papieren netjes op orde hebt, geen rare spullen vervoerd is er overigens geen enkel probleem voor toegang als toerist. Let op dat het niet verstandig is om grapjes te maken in de rij bij de immigratie, humor is bij de immigratie dienst onbekend.!

Andere tips voor in de States.USAHet Land

De Verenigde Staten zijn groot. Erg groot. Vergelijk met NederlandHet is het op twee na grootste land ter wereld in bevolking, na China en India. En is het op drie na grootste land in oppervlakte, na Rusland, Canada en China.

De VS wordt aan de noordkant begrensd door Canada en aan de zuidkant door Mexico, golf van Mexico en het Caribisch gebied. In het westen door de Grote Oceaan, de Atlantische Oceaan in het oosten. Twee van de vijftig staten, Alaska en Hawaii, liggen apart en grenzen niet aan de andere staten. Verder behoren ook enkele eilandgebieden in de Caribische Zee en de Grote Oceaan bij de USA, zonder de status van eigen staat te hebben. Het continent Amerika.

De naam Verenigde Staten van Amerika geeft al aan hoe het land is opgebouwd. Het is een federatie (samenwerking) van 50 Staten plus het speciale district Columbia. Dit district Columbia is speciaal gevormd om daar de regering van de federatie te plaatsen. De naam van de hoofdstad van het district is Washington DC. Washington is dus een (de) plaats in district Columbia. DC staat hier voor District of Columbia.

Er is ook een staat Washington. Om verwarring te voorkomen gebruiken Amerikanen altij de naam Washington DC als ze het over hun hoofdstad hebben.USAReizen

Het is niet mogelijk om 'alles' in een keer te zien. Je zult moeten kiezen uit de vele hoogtepunten. Wat keuzes betreft zijn "Het Wilde Westen", "Florida" en "New York" vaak de toppers. Dit is naar je persoonlijke smaak. Wat wil je gaan zien? Wat wil je gaan doen? Het aantal Europeanen dat ervoor kiest om de Rockies, New Mexico of Texas te bezoeken is erg klein.

Als je nog niet weet naar welk gebied je wilt, bedankt dan wat je wilt zien. Natuur? Steden? Cultuur? Mensen? We hebben enkele rondreizen uitgewerkt, beide geven een mooie introductie in de USA. Een rondreis en een rondreis met kids.

De kaart hieronder geeft een overzicht van de gebieden die we inmiddels hebben doorkruist.


Noord-West - 1995 (Rood)
Rockies - 1996 (Groen)
Orlando - 1997 (Zwart)
Zuid-Oosten - 1997 (Paars)
Zuid-West - 1998 (Blauw)
Texas - 1999 (Wit)
Orlando - 2008 (Zwart)
West - 2010 (Oranje)Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.