USAWhite Sands National Monument

Hier vind je een kustlandschap van duinen midden in het land. Alle duinen zijn spierwit van kleur. De duinen zijn nog volop in beweging, ze groeien, verschuiven en bedekken alles in deze woestijn. In deze harde omgeving moet zelfs de planten en dieren strijden voor overleving.USACryptobiotic Crusts

Cryptobiotic crusts zijn de donkere hardere oppervlaktes in het zand. Het is de aanwezigheid van deze korsten dat plantenleven kan beginnen. Deze korsten zijn verzamelplaatsen van organisch leven.

Als de wind een snelheid van 25 kmh bereikt gaan de duinen bewegen. Korrel na korrel glijden van de heuvels af en bedekken alles wat ze tegenkomen, planten, gebouwen, wegen etc.USATrails
  • Een 25 kilometer lange autoroute loopt vanaf het bezoekerscentrum het park in. Langs de kant heb je verschillende plaatsen met korte trail.
  • Playa Trail, 300 m, een korte wandeling welke naar een klein meertje loopt. Het grootste deel van het jaar, staat het meertje echter droog.
  • Big Dune Nature Trail, een korte wandeling, 1.6 km, reken op 20 minutes. Hier heb je een mooie gelegenheid door het zand te wandelen. De toch is aangegeven door bruine paaltjes in het zand. Hier is meer vegetatie dan op andere delen van het park.
  • Interdune Boardwalk, 585 km, een wandeling over een boardwalk. Deze tocht toont een gebied met een flinterdunne laag cryptobiotic crust. Dit is een gebied waar het plantenleven begint.
  • Alkali Flat Trail is een zware wandeling van 7.4 km door de zandheuvels. De tocht gaat het hard van de duinen in en eindigt bij het Alkali Flat
    Door de extreme hitte in de duinpannen, het is af te raden om deze tocht in de zomer te lopen!


Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.