USAYellowstone NP

Meteen na aankomst in het park hebben we al een ontmoeting met een familie wilde Moose. Een groot soort eland. Vader, moeder en hun klein kalf. Ongeveer 1 jaar oud.

We rijden op ons gemak verder door het park. Kijken naar het wild. Herten, elanden en bizons.

De morgen begon met een flink pak sneeuw. Alles was bedenkt met sneeuw wat een prachtig gezicht was. Zeker op de plaatsen waar het warme water van de fonteinen en geisers omhoog komt.

Een prachtig park dat erg veel te bieden heeft. Zeker de geysers, waaronder Old Faithfull (oude getrouwe) zijn een must see.

Eerst een bezoek aan het Fountain Paint Pot gebied. Onze eerste ontmoeting met stoom. Daarna door naar de Old Faithfull waarom heen nog een hele collectie geysers en fountains staat. Maar niet voor een kop warme cocco in de Old Faithfull Inn.

De Old Faithfull is een geysers die tot op de minuut nauwkeurig zijn kunsten laat zien. Het is niet de grootste of regelmatigste spuiter in het park. Het gemiddelde interfall tussen 2 erupties is 79 minuten. Dit varieert echter tussen de 45 en 105 minuten. Een eruptie duurt ongeveer tussen de 1.5 en 5 minuten. En er spuit dan tussen de 14000 en 32000 liter kokend water de lucht in. Hierbij wordt een hoogte gehaald van 30 to 55 meter.

Op de weg terug hadden we onze eerste ontmoeting met een wilde zwarte beer. Deze was in de sneeuw op zoek naar eten en leek niet echt geïnteresseerd in die rare mensen die allemaal een foto van hem wilde nemen.USABezoek

De volgende ochtend worden we gewekt door een eland mannetje welke onder het raam zijn brons roep laat horen. Wat een prachtig begin van een nieuwe dag.

Voor het hotel liggen de Mammoth Hot Springs. Een gebied vol met witte kalk heuvels welke zijn gevormd door de afzetting van het kalk in het hete water welke her en der opborrelt uit de grond. Zo in de winter is deze plaats ook erg populair bij de elanden, welke het fijn vinden om in het hete water en warme dampen te gaan staan. Prachtige onderwerpen voor een foto.

Door naar 2 kleine geyser bassins: de West Thumb en even verderop de Mud Vulcano. Beiden zijn wat kleine gebieden maar toch ook erg prachtige.

En dan door naar de naamgever van het park de Yellowstone Canyon. Na al veel rode en een enkele zwarte canyon gezien te hebben, komen we hier een gele canyon tegen. Wat had je anders kunnen verwachten met zo'n naam? In een steile gele kloof staan her en der kerstboompjes tegen de helling opgedrukt. In de diepte de woeste rivier. Op verschillende punten langs de canyon lopen korte wandelpaden naar uitkijkpunten als Inspiration Point, Lookout Point en Gransview point.

Helemaal prachtig zijn de enorme watervallen. De hoge en de lage.
Na een zware klim over de Uncle Tom's Trail kom je op een klein uitkijkpunt waar je een adembenemend doorkijk hebt op de lage waterval.

De oostelijke uitgang van het park was tijdelijk afgesloten door werkzaamheden. We moesten in een rij wachten op de opening van deze weg. Bovenop een dijkje met aan beide kanten van de dijk een zompig drassig moerasland. Een kudde bizons kwam vanaf de andere kant recht op ons af. Erg indrukwekkend om deze grote animals pal langs onze wagen te zien lopen.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.